Антисанітарія та відсутність їжі: матір-опікуна звільнять від обов’язків по догляду за сином

У Ніжині матір-опікуна звільнять від обов’язків у відношенні до її недієздатного сина. На разі готується звернення до суду.

Пише Нежатин.

Уже неодноразово на засіданні опікунської ради розглядалося питання про виконання обов’язків опікуна, обстежували умови проживання.

Зі слів начальника управління соціального захисту населення Валентини Кулініч, яка представила цей проєкт рішення на засіданні виконавчого комітету, мати-опікун не справляється зі своїми обов’язками, та ще й зловживає алкоголем. У житловому будинку немає належних умов. Приміщення занедбане, всюди страшенна антисанітарія, бруд, сморід, і  зовсім немає продуктів харчування. Син – недоглянутий.

Крім того, опікун порушила його права, не забезпечивши своєчасний огляд психіатричним експертом,  внаслідок чого було пропущено термін продовження дії рішення суду про визнання чоловіка  недієздатним.

Уже власними силами соцслужби відвезли його на експертизу і тепер  звертатимуться до суду щодо позбавлення матері обов’язків опікуна з подальшим влаштуванням її сина до закладу соціального захисту.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь