У Ніжинському відділенні трансфузіології – катастрофічна ситуація: керівництво міськлікарні не закупило гемакони

Гемакони – це контейнери для забору крові.

Тепер у Ніжині здати кров для потреб (а вони є завжди) просто неможливо! Донорам, які приходять до відділення, змушені відмовляти, бо здійснювати процедуру банально немає чим.

Пише Нежатин.

До редакції нашого видання звернулися донори зі скаргою на ситуацію і винних в ній людей. Справді, це неприпустимо: в країні йде війна, днями сталася страшна трагедія в Чернігові, сотні постраждалих потребували донорської крові, є люди, які не роздумуючи прийшли допомогти, а в Ніжині не можуть взяти кров, бо не закуплені гемакони.

Зі слів донорів, вони поїхали до Чернігівського відділення трансфузіології, а щодо ситуації в Ніжині – телефонували на Гарячу лінію Кабінету Міністрів України.

Відомо, що працівники Ніжинського відділення трансфузіології неодноразово в письмовій формі зверталися до гендиректора Ольги Швець з проханням закупити гемакони, чому керівництво проігнорувало ці звернення – невідомо.

Заступник директора Олена Шейко коментувати ситуацію відмовилася, а генеральний директор пані Швець наразі перебуває у відпустці.

Не дає спокою думка: цими діями керівництво лікарні робить злочин перед людьми у військовий час?.. Страшно навіть припустити якусь страшну ситуацію, де є потреба крові…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь