Срібні кулони-обереги «Батьківське серце» вручили ніжинським дітям, батьки яких загинули на війні (фото)

 

 

 

 

У Ніжині 14 жовтня в актовій залі агротехнічного інституту зібрались рідні загиблих на російсько-українській війні, військові, волонтери, представники громадськості, щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за нашу країну, та вручити їх дітям іменні обереги «Батьківське серце».
Акцію «Батьківське серце» ініційовано військово-цивільним об’єднанням «Бойове братерство України». Організатор заходу – Ніжинська ГО Ліга-клуб «Ділова жінка», яку очолює Тамара СТРАТІЛАТ.

Іменні клони-обереги.
Фото: Наталія РУЛЬОВА
На зворотньому боці кулона викарбуване прізвище, ім’я загиблого Героя, додається іменне посвідчення.
Фото: Наталія РУЛЬОВА

Після Гімну на початку заходу усі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Під час виконання Гімну України. Фото: Наталія РУЛЬОВА

Учасники акції не могли стримати сліз під час виконання «Пливе кача» – пісні, якою проводжають Героїв у засвіти.

“Пливе кача” Сергій ЮСКЕВИЧ та студентки КЗ “НФККіМ” м.Ніжин
Фото: Наталія РУЛЬОВА
Фото: Наталія РУЛЬОВА
Фото: Наталія РУЛЬОВА
Фото: Наталія РУЛЬОВА

Настоятель собору «Всіх Святих», протоієрей отець Сергій ЧЕЧИН прочитав молитву за воїнів, які віддали своє життя за Україну, та освятив обереги.

Отець Сергій ЧЕЧИН. Фото: Наталія РУЛЬОВА
Освячення кулонів-оберегів “Батьківське серце”. Фото: Наталія РУЛЬОВА

Разом з отцем Сергієм відзнаку «Батьківське серце» ніжинським діткам вручав Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ, президент ВЦО «Бойове братерство України».

Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ та отець СЕРГІЙ вручають обереги. Фото: Наталія РУЛЬОВА

«Цю відзнаку не розробляли дизайнери, а придумали самі захисники. Вони намалювали срібне серце і краплинку крові в обрамленні тернового вінка, як нагадування про подвиг та жертовність полеглих воїнів, щоб кожна дитина загиблого Героя могла щодня носити частинку батьківського серця поруч зі своїм. По всій Україні вже вручили 12 тисяч таких сердець» – сказав він у своєму виступі.

«Діти, які носять цей оберіг, мають бути під захистом кожного воїна, адже ми всі, уся держава у неоплатному боргу перед ними».
Деякі діти зараз перебувають за межами Ніжина або з певних причин не змогли відвідати акцію – срібні обереги вони отримають за місцем проживання.
Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ також зауважив, що в пам’ять полеглих ті, хто в тилу, повинні не чекати закінчення війни, а тут і зараз приводити до тями корупціонерів різних рівнів, колаборатнтів та усіх тих, хто робить неподобства. Не треба чекати, що повернуться воїни і наведуть порядок: поки вони здобувають перемогу над зовнішнім воїном – наш обов’язок заради майбутнього України перемогти ворога внутрішнього.

Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ, президент ВЦО «Бойове братерство України». Фото Наталія РУЛЬОВА

Керівник проєкту «Батьківське серце» центрального штабу «Бойового братерства України» Микола ІЛЬЧЕНКО разом з Тамарою СТРАТІЛАТ, виконуючи почесну місію з вручення дітям відзнак, наголосили, що ця акція потрібна не лише сім’ям загиблих. Усі українці повинні усвідомити, що патріотизм, мужність та подвиг наших воїнів не будуть забуті.

Микола ІЛЬЧЕНКО і Тамара СТРАТІЛАТ. Фото: Наталія РУЛЬОВА

Відзнаки дітям вручали також заступник голови Ніжинської РВА Людмила ЖЕЛАДА разом із  заступником військового комісара Олександром ВАЩЕНКОМ.

Людмила ЖЕЛАДА та Олександр ВАЩЕНКО. Фото: Наталія РУЛЬОВА

Міцні обійми, якими цього дня огортали кожного, кому вручали срібні обереги, були справжнім проявом підтримки родин загиблих.

Про підтримку воїнів, родин полеглих та всіх, хто потребує допомоги говорила у заключному слові організатор заходу Тамара СТРАТІЛАТ.
«Цей захід проходить у нас в місті вперше завдяки активістам та волонтерам, які постійно допомагають хлопцям на фронті, родинам загиблих та тим, хто через війну втратив домівку та оселився на Ніжинщині. Наше ГО Ліга-клуб «Ділова жінка» спільно з ВЦО «Бойове братерство України» планує організувати подібні заходи і в інших громадах Ніжинського району – зазначила пані Тамара.

Тамара СТРАТІЛАТ та мати Героя України О. МАЦІЄВСЬКОГО. Фото: Наталія РУЛЬОВА

Після закінчення урочистостей захід продовжився у парку ім. Т.Шевченка: ГО «Волонтерський штаб «Наші люди всюди», вже традиційно дарували дітям футболки та солодощі, дітей розважали аніматори від ГО «Час для нас», усі разом ласували смачнючою польовою кашею від військової частини А 3160, отримали солодощі від БФ «Карітас Чернігів».

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-19-35.jpg


Захід відбувся за підтримки Ніжинського агротехнічного інституту НУБіП України, директор Василь ЛУКАЧ, військової частини А 3160, командир Микола КУЛІШ, ГО «Волонтерського штабу «Наші люди всюди», керівниця Тамара СТРАТІЛАТ, Благодійного фонду «Карітас Чернігів», директор отець Роман Пушка – настоятель парафії святих рівноапостольних Володимира та Ольги української греко-католицької церкви, громадської організації «Час для нас», на чолі з Ганною Б’ЯНКОЮ, , а також КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької», директор Володимир ДОРОХІН.
Для присутніх з піснями виступали студентки 1 курсу Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв Поліна Тарасенко, Юлія Сидоренко, Ілона Кисельова та Крістіна ГЛУЩЕНКО (викладачі Н. Кирилюк, О. Кобзар, Н. Крутько та А. Хоменко).


Особливу подяку організатори заходу висловили заміснику по МПЗ в/ч А 3160 Ігорю ЗЮБІ та ведучим: Сергію ЮСКЕВИЧУ і студентці коледжу культури і мистецтв Анастасії СИНЬКО.

Наталія РУЛЬОВА

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь