110 мішків: на Ніжинщині викрили підпільне виробництво тютюну

Під час обшуків у мешканців Ніжинського району вилучили більше сотні мішків тютюну. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що місцеві мешканці у своєму помешканні налагодили виготовлення та збут фальсифікованих тютюнових виробів на території Чернігівщини. Слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівська обласна прокуратура задокументували протиправну діяльність двох ділків.

За силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» в помешканнях та автомобілях фігурантів провели санкціоновані обшуки. Поліцейські виявили та вилучили 110 мішків з тютюном для нелегального виготовлення підакцизних товарів «кущовим методом».

Слідчі поліції відкрили провадження за частиною 3 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення зазначених протиправних дій.

Поліція Чернігівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь