На весіллі у тітки Андрійко назбирав майже 5 тисяч гривень на авто для татових побратимів

Це Андрійко Тименко. Йому дев’ять років. Хлопчик навчається у Носівському ліцеї №5, а його мама Юля працює диспечером на столичному зернопереробному підприємстві. Заради того, щоб вони не здригалися щоразу, чуючи пронизливі звуки повітряної тривоги тут, почуваючись відносно спокійно, його татко Ігор зі своїми бойовими побратимами  у складі 58 бригади тримають лінію оборони на одному з «гарячих» донецьких напрямків.

У мирному житті Ігор працював кранівником на підприємстві, яке виробляє матеріали для ведення житлового будівництва. Та в перші дні  повномасштабного вторгнення російської армії на територію України він добровольцем пішов боронити рідну землю. Спочатку був у місцевій теробороні, а після вигнання рашистів з Чернігівщини пішов на фронт. Наразі чоловік воює в артилерійському підрозділі.

Для того, щоб бути мобільними на лінії фронту, разом з побратимами вони скинулися  власними заробленими коштами й придбали  авто для військових потреб. Однак в умовах осінньої негоди й болотистої місцевості воно не надто добре допомагає – потрібен кросовер. Частину грошей на нього бійці б виручили, продавши свою автівку, але цього недостатньо.

Після того, як  Юля через соціальні мережі оголосила про збір коштів для підрозділу, в якому воює Ігор, ініціативу підхопили інші носівчани. Так, було розіграно благодійну лотерею серед відвідувачів та відвідувачок фітнес-клубіу «Nosiff», майстриня-кулінарка Альона Легецька розіграла у фейсбук-спільноті суші-торт власного виробництва, долучалася й інші благодійники.

Але… коштів все ще не вистачає.

Ось  Андрійко й вирішив на весіллі тітки всі отримані ним від «викупу» нареченої гроші віддасть на придбання авто для татових побратимів. А потім ще й оголосив про збір коштів серед гостей свята. Таким чином зібрані хлопчиком  4600 гривень хоч і небагато, але все ж хоч трішки наблизили збір до закриття, а його самого до  найзаповітнішої мрії  – щоб татові побратими нарешті отримали таку необхідну їм автівку і продовжували бити ворога на фронті.

Давайте й ми допоможемо хлопчику якомога швидше втілити його мрію в життя – збір продовжується: картка 5375 4112 0940 3570 Моно

На знімку: Андрій ТИМЕНКО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь