На щиті на Бобровиччину повертається Герой…

Під час виконання бойового завдання загинув відважний воїн, старший сержант Олег Ігорович РЕВКОВ.

Олег РЕВКОВ народився 04 листопада 1990 року в селі Таврія Веселівського району Запорізької області. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі в селі Таврія. Після закінчення школи вступив до професійно-технічного училища, де в 2008 році отримав спеціальність «збиральник виробів з деревини». Потім переїхав до села Олександрівка Бобровицького району Чернігівської області. У 2015 році став на захист Батьківщини, підписавши контракт зі Збройними Силами України. Проходив службу в центрі забезпечення спеціального зв’язку. Навчався в 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Збройних Сил України. Проходив службу в Національної Гвардії України на посаді стрільця та командира відділення у званні сержанта.

Брав безпосередню участь у антитерористичній операції по стриманню та ліквідації гібридних терористичних військ російської федерації на Донбасі. З початку повномасштабного російського вторгнення на територію України одразу став на захист Батьківщини. Проходив службу на посаді командира взводу роти охорони 1 відділу Ніжинського РТЦК та СП, потім був переведений до військової частини, зарекомендував себе як досвідчений спеціаліст військової справи. На посаді головного сержанта 2-ї стрілецької роти у званні старшого сержанта, уміло керував підлеглими, виконуючі складні бойові завдання, завжди прагнув зберегти життя та здоров’я побратимів.

21 жовтня 2023 року Олег РЕВКОВ закрив собою побратимів під час ворожого артилерійського обстрілу, зберіг їм життя, але сам отримав смертельні поранення. Вірний присязі, в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, Олег Ігорович загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Степове Покровського району Донецької області.

За військові досягнення, уміле керівництво, мужність та героїзм Олег Ігорович РЕВКОВ неодноразово був відзначений державними нагородами та відзнаками: золотий хрест; нагрудний знак Командувача об’єднаних сил ЗСУ «За службу та звитягу» ІІІ ступеня; відзнака командира 53 окремої механізованої бригади, імені князя Володимира Мономаха; нагрудний знак «За зразкову службу», нагрудний знак «Учасник АТО».

У горі та скорботі залишилися мама, дружина, син та сестра.

Бобровицька територіальна громада

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь