10 мільйонів не на тротуари, а на дрони

 

 

 

 

22 з 38 депутатів Ніжинської міської ради написали звернення на ім’я міського голови Олександра Кодоли щодо винесення на розгляд чергової сесії питання про виділення 10 млн грн з міського бюджету на потреби ЗСУ на закупівлю дронів для передової.


Звернення підписали С. Охонько, В. Радченко, В. Івашин, В. Кубрак, Д. Тимошик, А. Гомоляко, В. Гавриленко, В. Мамедов, В. Дегтяренко, О. Безпалий, О. Шалай, В. Глотко, М. Одосовський, Ю. Філоненко, В. Корман, Є. Назаренко, А. Лінник, О. Костікова, К. Смалій, О. Тесленко, С. Черпіта, Ю. В. Хоменко.


Хочемо нагадати, що в міському бюджеті на 2024 рік не запланована окремо допомога Збройним Силам України, лише 3 млн в рамках програми Програми сприяння тероборони та заходів національного спротиву. Крім того за два роки повномасштабної війни з бюджету було виділено безпосередньо на закупівлю дронів всього близько 5 млн грн. Щодо сотень мільйонів, про які постійно говорить міська влада (і ці суми щомісяця зростають в геометричній прогресії), то чітких відповідей на жоден запит депутатів чи активістів, на що саме витрачалися ці кошти та про джерела їх походження, ніхто не отримав.
Передача військовим дронів, що були закуплені за 3,5 млн, які громада відвоювала замість будівництва стадіону, розтягнулась на півроку: їх дозовано щомісяця передають по кілька штук, для піару позиціонуючи це, як нову допомогу, хоча кошти були виділені ще в серпні-вересні 2023.
Депутати, які підписали звернення прагнуть виправити цю ситуацію і направити кошти туди, де вони дійсно потрібні – на допомогу тим, хто на передовій, а не на бруківку, тротуари, ремонти конференц-залів, управлінь та кабінетів чиновників.
Наталія РУЛЬОВА
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь