Проєкт “Дорогою вражень/уражень”

Автор робіт – Микола Череп, є одним із тих, хто активно включився у боротьбу із віроломним завойовником на культурному фронті. За допомогою фотокамери він зафіксував для нащадків наслідки перебування окупантів на території нашої та сусідніх громад.

Фотовиставка «Дорогою вражень/ уражень», де поєднані життя і смерть, радість і горе, прекрасне і жахливе. Проєкт має на меті донести біль від пережитого, викрити нелюдське обличчя ворога, підтримати бойовий дух і врешті, закликає вірити в Перемогу і молитися за повернення додому своїх захисників живими. Після того, як рашистів вигнали з території громад, Микола почав збирати факти про перебування окупантів. Він пройшов 80 кілометрів дорогами спротиву від Голінки до Великої Дороги. Загалом зібрано близько 1000 експонатів на військову тему.

Треба відмітити, що всі експонати перевірили військові на безпечну можливість використовувати їх на виставках. Перший проект виставки відбувся у Дмитрівській громаді, потім Парафіївка, Бахмач. На сьогоднішній день виставка експонується у м. Борзна.

Загалом, на сьогоднішній день на виставці побувало близько 4 тисячі екскурсантів: освітяни,здобувачі освіти, військові, представники влади та релігії. Під час відкриття виставки у Бахмачі, було презентовано пам’ятну монету, присвячену героїчному вчинку бахмачанина Сергія Шевченка, який голіруч зупинив колону ворожої бронетехніки та упродовж кількох хвилин стримував її рух.

На цьому Микола Череп, як нащадок козацького роду та громадський діяч, не зупиняється. Продовжує втілювати у життя свої амбітні плани, розповідаючи про красу і велич України і зокрема туристичну привабливість садиби «Соколиний хутір» на Чернігівщині. Перебуваючи в «Соколиному хуторі» ви поринете в атмосферу колоритного побуту українського села, козацтва та старовинних традицій. Познайомитесь з культурно-історичною спадщиною нашої країни — традиціями українського села, мисленням, одягом, гастрономічними особливостями та розвагами.

Україна вистоїть!Та ми ніколи не маємо забувати, якою ціною дається нам Перемога.

Слава Україні! І слава її Героям!

Віктор Кошмал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь