Жінка-таксист: переваги професії

Жінки вже давно освоюють професії, які вважалися чоловічими. У великих містах вже нікого не здивуєш жінкою за кермом таксі,  навіть назву для них придумали «таксі на підборах».

У маленьких містечках, на зразок Ніжина, це явище ще не таке поширене, однак і тут вже можна зустріти жінку за кермом таксі.

Чоловіки часто ставляться до таких жінок досить скептично, вважаючи що це не жіноча справа, і жінкам не місце на такій роботі. Цю хибну думку спростовує героїня нашої розповіді, яка вже 16 років працює таксисткою.

За спеціальністю пані Євгенія – перукар, навіть кілька років працювала за фахом. Але потім спробувала себе водієм таксі, і з тих пір не уявляє себе в іншій професії: «Хто спробував працювати таксистом – іншої роботи не захоче», – каже наша співрозмовниця.

–  Що стало причиною, що ви обрали таку нетипову для жінок професію?

–  Життя так склалось, що залишилась без чоловіка, а сім’ю годувати треба, от і пішла працювати в таксі. Це доволі прибуткова професія. Крім того, скільки себе пам’ятаю, мені подобалась техніка і машини. Маю до цього хист. Борщ добрий  не зварю, а от карбюратор розберу – жартує Євгенія. – Працювала у Києві, приїхала до сина в Ніжин і зараз, як підприємець, співпрацюю з таксі «Лідер».

–  Як вам працюється в чоловічому колективі?

–  Чудово, і злагоджено! Ми спілкуємося, допомагаємо один одному. Я завжди відчуваю уважне і шанобливе ставлення до себе.

 А не страшно вам, бувають же різні клієнти?

–  Я знаю, що у нас в таксі їздять адекватні клієнти. Крім того, кожен таксист, який співпрацює «Лідером», захищений. Існує екстрений виклик диспетчера. Однак на моїй пам’яті за весь час неприємних інцидентів не було.

 А приємними, або взагалі якимись цікавими випадками можете поділитись?

–  Був випадок, коли потрібно було відвезти породіллю в Київ. Щось там з нею сталося і потрібно було терміново в лікарню. Була загроза. Зважаючи на те, що їхати треба було обережно та затори на дорогах, за 2 години 40 хвилин жінка вже була на місці та змогла вчасно отримати медичну допомогу. Тож, я вважаю, професія водія таксі дійсно важлива і відповідальна: люди поспішають на вокзал, в лікарню, – туди, де потрібно, а інколи і життєво важливо бути вчасно. І таксі допомагає їм в цьому.

–  А як щодо заробітку, він вас влаштовує?

–  Як я вже казала: хто спробував працювати таксистом – іншої роботи не захоче. І одна з причин цього досить високий в порівнянні з іншими професіями заробіток. Хто хоче працювати – завжди матиме достойну оплату.

–  Які ще переваги співпраці з таксі «Лідер», крім заробітної плати, ви можете назвати?

–  Про те, що в таксі «Лідер» дбають про безпеку водіїв, я вже згадувала. Також мені подобається, що в «Лідері» забезпечують техпідтримку. Є власна станція техогляду. Обслуговування автомобіля здійснюється повністю за рахунок компанії. Зручний графік, дружній колектив.  Таксі «Лідер» за рахунок того, що перевезення здійснюються електромобілями, найдешевше у місті, тож завжди велика кількість замовлень, а отже – і заробіток гарний.

 Що ж, пані Євгенія, дуже приємно було з вами поспілкуватись. Що б ви могли порадити нашим читачкам, які маючи права та водійський стаж вагаються та бояться, наприклад, влаштуватись працювати в таксі?

–  Хочу порадити їм не вагатись, жінка-таксист сьогодні – звичайна професія. Працюючи в службі таксі «Лідер» ви будете захищені, а мати досить високий заробіток – значно краще, ніж сидіти вдома, не маючи ніякого. Тож відкиньте всі сумніви, якщо маєте бажання та водійські навички – робота в таксі «Лідер» саме для вас.

Якщо ви бажаєте стати водієм таксі, звертайтесь за номером +380(68)8139170

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь