Що потрібно знати, щоби вибрати оптимальний ноутбук від Apple

Якщо узагальнювати ситуацію, яка склалася на ринку ноутбуків, його можна поділити на дві частини: девайси від Apple та всі інші. Можна скільки завгодно сперечатися про кількісні показники: ніхто не заперечує, що тут перевага на боці Windows-систем.

Але й ігнорувати той факт, що у яблучного бренду шанувальників теж чимало, не варто. Саме для них ми і пропонуємо матеріал, який допоможе вибрати актуальну модель за посиланням https://www.ctrs.com.ua/noutbuki-i-ultrabuki/brand-apple/, враховуючи найважливіші критерії.

Розмір та вага

Цей показник важливий для мобільної категорії користувачів. Їм варто звернути увагу на лінійку MacBook Air, усі представники якої легкі та тонкі. Тим, хто більше працює вдома чи на роботі, краще вибирати важчі, але потужніші 16-дюймові лептопи MacBook Pro.

Продуктивність

Усі ноутбуки Apple, включно із базовими моделями, достатньо потужні для виконання більшості повсякденних завдань. Але якщо вам доводиться багато працювати з графікою, то краще звернути увагу на версії MacBook Pro із чіпом M3 Max: у них і процесор найпотужніший, і відеокарта до пари.

Вартість

У більшості випадків цей критерій якщо й не є головним, то обов’язково входить до їхнього числа.

Що ж, тут теж є із чого вибирати: якщо ви обмежені у фінансах, можна придбати MacBook Air в мінімальній, але достатній комплектації, і не обов’язково останнього покоління.

Наприклад, варіант із чіпом M1, 13.3-дюймовим екраном, 7-ядерною відеокартою та 8/256 ГБ пам’яті обійдеться в 35 тисяч грн. У той час як ціни найпотужніших версій близькі до позначки у 200 тисяч грн.

Найважливіші другорядні критерії

Це ті характеристики, від яких залежить рівень комфорту під час роботи із ноутбуком, і які рідко є головними:

  • Автономність. Важливо орієнтуватися не тільки на вказані виробником показники, але й на відгуки реальних користувачів. У будь-якому випадку лептопи від Еппл вважаються кращими за тривалістю роботи без підзаряджання.
  • Кількість та якісний склад портів та роз’ємів. Якщо ви фотограф або ваша робота чи хобі пов’язані з редагуванням відео, вам буде потрібен SD-картрідер, варто також враховувати можливість під’єднання різноманітної периферії.
  • Клавіатура, трекпад. Тим, хто багато працює із текстами, важливо, щоби відповідні засоби були комфортними. Клавіатури від Apple відомі м’яким ходом клавіш, але для більш комфортної роботи знадобиться мишка та, можливо, зовнішня клавіатура
  • Об’єм накопичувача. Він важливий, якщо ви плануєте тримати на лептопі свою колекцію фото, відео чи музики. Можна, наприклад, вибрати конфігурацію із більшим SSD чи HDD накопичувачем, жертвуючи іншими, не такими важливими характеристиками.

Як бачимо, вибрати ноутбук від Apple — доволі непросте завдання, і в більшості випадків без якихось компромісів не обійтися. Тому важливо спочатку визначитися, які параметри для вас найважливіші, і вибирати, виходячи із цього.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь