Що таке бізіборд: у чому його користь для дитини

Якщо хочеться, щоб дозвілля малюка було не тільки цікавим і захопливим, а й корисним для його розвитку, бізіборд – це найкращий вибір. Маленькі діти обожнюють гратися з різними детальками. Тим самим вони не тільки весело проводять час, а й непомітно для себе проходять навчання.

що таке бізіборд

Джерело: https://naditok.com.ua/igryshki/

Що собою являє бізіборд і для чого він потрібен?

По-перше варто з’ясувати, що таке бізіборд. Це спеціальна розвивальна дошка. Фактично, це зрозуміло з майже буквального перекладу англійської назви – busyboard. Отже, це ігрова панель, на якій закріплено безліч різних детальок. Наприклад, це розетки, липучки тощо.

Основне, для чого дітям потрібен бізіборд – це розвиток дрібної моторики. Вчені давно з’ясували, що нервові закінчення на руках мають прямий зв’язок із мозком. Бізіборд однаково підходить для хлопчика та для дівчинки. Він має безліч елементів, тому активно сприяє розвитку:

  • уяви;
  • концентрації уваги;
  • логічного мислення;
  • пам’яті;
  • терпіння;
  • посидючості.

А також вивченню:

  • геометричних фігур, букв і цифр;
  • розуміння причинно-наслідкових зв’язків.

Крім того, це зручна можливість безпечно познайомитися з предметами, з якими легко зіткнутися в кожному будинку. Наприклад, це розетки, шпінгалети на дверях тощо. Це прекрасне рішення для малюків, які в міру розвитку починають копіювати поведінку батьків. Щодня вони бачать, як дорослі клацають вимикачами, вмикають у розетки електроприлади або відкривають двері ключами. Завдяки бізіборду, дитина зможе навчитися цих дій безпечно для себе.

Види бізібордів

Бізіборд – це про різноманітність, тому що кожна така дошка підбирається відповідно до віку малюка. Іграшка ділиться на такі цікаві види:

  • Класичний. Звичайна дошка з розвивальними елементами. Габарити коливаються від компактних, які можна брати з собою в дорогу, до найбільших – близько метра завширшки.
  • Бізікуб. Бізіборд має форму куба та відразу п’ять функціональних сторін. Це означає величезну кількість розвивальних модулів. Крім того, він може стати нестандартним ящиком для іграшок та інших дрібниць. Єдиним його мінусом виділяється перевезення. Деякі магазини відправляють бізікуби вже зібраними, а деякі – доведеться збирати самим. Крім того, в цю ж категорію входять бізіборди у вигляді будиночка. Завдяки двосхилому даху, функціональних сторін усього шість.
  • У формі тварини або транспорту. Нестандартні образи можуть швидко захопити дитину, але все ж відволікти від основного заняття – розвитку дрібної моторики. Крім того, функціонал таких бізібордів зазвичай мізерний. Якщо для маленької дитини цей варіант ще може підійти, то для старшого малюка – навряд чи.
  • Книжка. Розвивальна дошка складається з двох частин, міцно з’єднаних між собою. Розвиваючі деталі можуть бути розташовані на обох сторонах або лише на одній. В останньому випадку друга частина – крейдяна дошка.
  • М’який. Чудовий вибір для найменших, адже має велику кількість деталей для розвитку тактильності (різні тканини, мішечки з наповнювачами тощо), кишеньки та шнурки. Тканинна основа ставить обмеження на різноманітність деталей, однак, за бажання для м’якого бізіборда можна виготовити додаткові елементи на свій смак вдома.

Колотата

Коли купувати дитині бізіборд?

З якого віку купівля сенсорної дошки бізіборду стає актуальною – питання досить поширене. Рекомендується купувати його приблизно з року і до вступу до школи. Це означає, що для малюків молодшого віку він не підійде. Виняток становить, хіба що, м’яка модель, яку можна використовувати вже з пів року.

Примітно, що одна й та сама розвивальна дошка забезпечується найрізноманітнішими елементами для різного віку. Таким чином, якісь деталі малюк може освоїти ще у 8 місяців, а іншими зацікавиться вже після року.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь