Півмільйона на систему оповіщення в Ніжині – чи потрібно це нам?

Ніжинці, ви чуєте сирену, коли наближається тривога?..

А от працівники Ніжинського виконавчого комітету, на чолі з міською владою, мабуть, ні, бо вирішили виділити на удосконалення системи оповіщення в Ніжині 500 тисяч грн. Таку пропозицію було озвучено на останньому засіданні бюджетної комісії.

Чи не забагато це та і взагалі, хіба є в цьому потреба?

З цим питанням та проханням пояснити, що саме хочуть удосконалити, ми звернулися до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій виконкому міськради Ігора Овчаренка. Він зазначив, що поки що виділено близько 31 тисячі грн на уточнення проектно-кошторисної документації, а потім, коли проект буде готовий, його узгодять з ДСНС, і остаточна сума, потрібна для цього “нагального” удосконалення, стане відомою.

Модернізація, зі слів Ігоря Овчаренка, потрібна, щоб відповідати вимогам законодавства: система оповіщення має бути доступною для всіх верств населення, в тому числі й для людей, які мають вади слуху та зору. Удосконалять відповідно до ПОЛОЖЕННЯ про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та організації зв’язку у сфері цивільного захисту.

Мимоволі виникає запитання: постанову було затверджено ще у вересні 2017-го, а реалізовують її зараз, у 2024-му, ще й за такі значні кошти?..

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь