Ніжинські рятувальники – переможці обласних змагань на кращу ланку газодимозахисної служби

У Чернігові серед рятувальників визначено переможців обласних змагань на кращу ланку газодимозахисної служби

21 листопада у Чернігові на гарнізонній базі газодимозахисної служби Управління ДСНС України у Чернігівській області відбулися обласні змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів на кращу ланку газодимозахисної служби.
Відкрив змагання заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Вячеслав Вернидуб, який зазначив, що метою проведення змагань є підвищення оперативної готовності підрозділів області до дій за призначенням та вдосконалення індивідуальних навичок рятувальників.
Змагання, в яких приймали участь 38 команд з усіх районів області, відбувались у два етапи. У першому, теоретичному, рятувальники відповідали на запитання стосовно організації роботи газодимозахисної служби. Другий, практичний етап, включав у себе кілька вправ: серед яких рятування постраждалого із задимленого приміщення, подолання 30-метрової дистанції з вантажем, транспортування постраждалого, підйом по висувній драбині на 3-й поверх учбової башти, спуск постраждалого за допомогою рятувальної мотузки тощо. Слід зазначити, що вправи виконувалися за умов, максимально наближених до реальних, а успіх команди залежав від злагоджених спільних дій усіх газодимозахисників та їх професійної майстерності.
За результатами напруженої боротьби перемогу виборола команда 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини м.Ніжин. Друге і третє місця відповідно здобули збірні пожежно-рятувальної та аварійно-рятувальної частин Аварійно-рятувального загону спецпризначення.
Переможців та призерів змагань було нагороджено дипломами та цінними подарунками.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь