Традиційне святкування новорічно-різдвяних свят під баян на Ніжинщині

Новорічні та Різдвяні свята завжди вважались найбільш сімейними, коли за щедрим столом збирались родичі та добрі знайомі. Всі відкидали свої домашні клопоти, щоб зустрітись з тими, кого вже давно не бачили. Порозмовляти щиро і, звісно, поспівати різдвяних колядок, та улюблених пісень, які так беруть за душу. Коли лунає українська пісня – душа радіє, забуваєш і про клопоти, і про проблеми.

Цьогоріч, вже за гарною традицією, чудову зустріч з нагоди Новорічно-різдвяних свят, мали змогу відвідати усі бажаючі жителі сіл Сальне та Садове, які своєю дружньою сільською родиною зібрались за святковим столом в сільському клубі. Надзвичайно теплу і душевну атмосферу доповнили милозвучні українські пісні, чудові голоси жителів, що чарівно лунали у супроводі надзвичайно талановитого, добре знаного та шановного серед людей – баяніста Василя Михайловича Боровика. Творчий тандем людей та баяніста доповнили чарівні жіночі голоси Боровик Віри Григорівни та Авраменко Ольги Олексіївни.

Розпочались вечорниці із  всім відомої традиційної колядки «Добрий вечір тобі.», яку співали всі, і усміхнені бабусі, і кремезні чоловіки, і малі дітки, для яких вечорниці стали справжньою подією.

Кожен, хто приходив на святкові посидінки, приносив з собою гостинці, але й організатор святкового дійства  ТОВ «УкрАгроРозвиток» не зустрів гостей порожнім столом і частував  різноманітними смаколиками. Агрокомпанію люди поміж себе називають не лише інвестором, а організатором добрих справ і традицій у селах Сальне та Садове. Пригощали гостей традиційними українськими варениками, яких було аж 5 видів від солодких до солоних, а ще всі присутні могли досхочу поїсти солодощів й поласувати місцевого меду.

Впродовж вечорниць сальненці вітали один одного з Різдвом Христовим зичили здоров’я, щастя і многих літ.

Долучився до вітального слова  і очільник  «УкрАгроРозвиток» – Василь Снісаренко, який бажав всім здоров’я, радості, миру в серцях і в душах! Привітала односельчан  і староста сіл Сальне та Садове  – Ніна Броварчук, бажаючи всім вдалого року і щоб велика сальненьська родина ставала все сильнішою, доброзичливішою і дружнішою. До естафети привітань приєднався заступник голови Лосинівської селищної ради Броварець Віктор Михайлович. Розчулила вітальними словами вчитель-пенсіонер Лідія Василівна Савенко, яка подякувала всій команді «УкрАгроРозвитку» наголосивши на тому, що Сальне пишається такими достойними людьми та своїми синами, вдячна їм за допомогу, небайдужість, піклування та підтримку. Приєднувались до привітань і всі жителі, акцентуючи увагу на тому, що підприємство дарує селу радість і надихає усіх на нові перемоги і рух вперед.

Опісля всіх привітань люди ще довго співали та спілкувалися, тут лунала справжня українська пісня, яку підсолоджували і сміх, і сльози, і теплі спогади. Сальненська родина і всі гості вітали один одного щиро, бажаючи миру, злагоди і довголіття! З побаченого душа раділа, а серце в унісон підспівувало музикантам.

Поки лунали пісні у Сальному, представники громади та команда «УкрАгроРозвиток» не залишили поза увагою і 94 День народження найстаршого жителя, корінного сальнянця –  Миколи Захаровича Шуста. Пан Микола на своєму віку пройшов чималі випробування долі, бачив і війну і голод, радів перемозі та відчув радість народженню дітей, онуків, правнуків. По сьогодні він розділяє своє життя з дружиною Варварою Данилівною, у якої до-речі на передодні був ювілей – 90 років. Цього дня стіні оселі подружжя були наповнені піснею, світлом, привітаннями та побажаннями здоров’я, довголіття ну звісно ж словами подяки Миколі Захаровичу, адже до будування кожної споруди у селі була прикладена його мужня рука будівника.

Саме такі теплі та чудові заходи, звичайна жага добрих справ, і об’єднують села громади, підтримують та згуртовують людей. Того дня в Сальному було надзвичайно тепло, святково, світло та душевно завдяки не байдужим людям та щирому бажанню хоч трошечки але створити посильні дива в житті кожного з нас.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь