Волонтери просять організувати дозвілля для молоді, що прибула з Ніжина

 

 

 

 

“Як я писала вдень, до нас дійшла інформація про те, що в геріатричний пансіонат села Часнівці з Ніжина переправили молодь з інвалідністю, яким ще не виповнилося 35 років. Небайдужі люди просили допомоги їм”,- повідомляє Ірина Корнієнко на своїй сторінці в Фейсбук

За словами пані Ірина територія пансіонату дуже велика, привітний персонал. “Ми приїхали як раз на обід. Хочу зазначити, що порції великі, є каша, підчеревина, риба і салат. Кімнати з ремонтом, все чистенько, сторонні запахи (сечі) майже відсутні. Все непогано, але не для них. Це молоді люди, з інвалідністю (колясочники), які повністю адекватні (за винятком Андрійка, в нього тяжка форма) Для них тут немає умов для розвитку. В Ніжині з ними займалися психологи, педагоги, масажисти, вони їздили на екскурсії, тощо.
Зараз у них шок. Що вони роблять у цьому закладі? Ви б бачили їх радість, коли вони нас побачили, коли вони зрозуміли, що це ще не кінець і комусь в цьому світі вони ще потрібні…”

Також Ірина зазначає: “ЛЮДИ!!! ЦЕ НЕПРАВИЛЬНО!!! ЦЕ ЯКАСЬ ПРИКРА ПОМИЛКА!!! ЦИМ ДІТЯМ 23-28 РОКІВ. ЩЕ 10 РОКІВ ВОНИ МОЖУТЬ ПЕРЕБУВАТИ В СПЕЦІАЛІЗОВАНОМУ ЗАКЛАДІ. ХТО ВИРІШИВ ТАК ЇХ ДОЛЮ? НА ПІДСТАВІ ЧОГО?

Я ЗВЕРТАЮСЯ ДО ДЕПАРТАМЕНТУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИПРАВИТИ ЦЕ, ТАК ЗВАНЕ, НЕПОРОЗУМІННЯ ! НЕВЖЕ В ОБЛАСТІ НЕ ЗНАЙШЛОСЬ МІСЦЯ В СПЕЦІАЛІЗОВАНОМУ ЗАКЛАДІ?
АБО ЯКЩО ВОНИ ВЖЕ ТАМ , ТО ЧОМУ НЕ СТВОРЕНІ УМОВИ ДЛЯ ЇХ НОРМАЛЬНОГО ПЕРЕБУВАННЯ? НОРМАЛЬНІ- ЦЕ НЕ ПРОСТО НАГОДУВАТИ І ПОМИТИ. ЦЕ РОЗВИВАТИ І СОЦІАЛЬНО АДАПТУВАТИ. А В ПАНСІОНАТІ ВІДПОВІДНИХ СПЕЦІАЛІСТІВ НЕМАЄ!”

Зокрема, Ірина Корнієнко пропонує всім охочим долучитися до організації дозвілля цим молодим людям або просто приїхати на гостини зі смаколиками. Всі бажаючі можуть зв’язатися з Іриною на її сторінці за посиланням Ирина Корниенко.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь