Нащадків козаків і захисників України вшановували в Ніжині. Фото

14 жовтня, в День захисника України, жителі Ніжина вшанували учасників бойових дій російсько-української війни. Запрошеними були не лише місцеві атовці, а й учасники бойових дій з усієї Ніжинської громади.

Біля меморіалу «Борцям за незалежність» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві,  на підтримку ініціативи громадськості Ніжина  та  належного відзначення Дня захисника України  у Ніжині відвувся захід, присвячений Дню захисника України, Дню українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці.

Захід розпочався молебнем. Після завершення богослужіння, до якого приєдналися десятки жителів громади, відбулося покладання квітів до підніжжя меморіалу.

З вітальним словом до присутніх звернулася очіочільник Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади Анатолій Лінник. Анатолій Валерійович наголосив, що сьогодні ми зібрались на цьому святому місці для того щоб вшанувати пам’ять воїнів, які загинули за незалежність і свободу України. Відмітив славну історію міста Ніжина та ніжинців в боротьбі за незалежність, які зробили свій вклад в історію держави. Адже Ніжин та його громада ніколи не стояли осторонь у цій боротьби з часів існування козацтва, гетьманщини. Ми пригадуємо звитяги ніжинських козаків у боротьбі проти ворога який приходив на нашу землю. І на цих славних традиціях виховуються  наші діти.

Цього дня ніжинським міським головою було відзнчено військовослужбовців громади Почесними Грамотами.

Вікторія Коломійченко для сайту NizhynNews, фото автора

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь