Із лікарями пологового у Чернігові, які покинули роботу, призупиняють трудові договори

 

 

 

 

Із лікарями пологового будинку у Чернігові, які покинули свої робочі місця після введення воєнного стану в країні, призупинятимуть трудові договори. Інформацію Суспільному підтвердив гендиректор медзакладу Василь Гусак. За його словами, такі положення прописані у Законі України №2136-IX.

«Звертаюсь до лікарів, які покинули свої робочі місця та порушили присягу лікаря під час воєнного стану в Україні. Мені дуже прикро і боляче, що ці лікарі забули, коли присягали «усі знання, сили та вміння віддавати справі охорони і поліпшення здоров’я людини, лікуванню і запобіганню захворюванням, надавати медичну допомогу всім, хто її потребує». Особливо в умовах війни», – йдеться у повідомленні гендиректора на сторінці медзакладу у Фейсбуці.

Точної кількості лікарів пологового, із якими призупиняють трудові договори, поки нема, сказав Суспільному Василь Гусак. Додав: якщо людина надасть докази, що вона перебувала на окупованій території чи працювала в іншому медзакладі, то її на роботі поновлять.

Нагадаємо, чернігівський пологовий будинок після початку воєнної агресії росії на території Чернігівщини не припиняв працювати. За словами Василя Гусака, з 24 лютого у медзакладі і його бомбосховищі на світ з’явилися 134 дитини. Внаслідок бойових дій та обстрілів у пологовому пошкоджено корпус, вибиті 110 вікон. Наразі проведені тимчасові відновлювані роботи, які дають змогу закладу працювати повноцінно.

Медики пологового будинку надають стаціонарну акушерсько-гінекологічну допомогу цілодобово всім, хто її потребує. Через те, що приміщення жіночої консультації №1 зруйноване внаслідок обстрілу 15 березня, амбулаторний прийом та УЗД жінок проводиться на території жіночої консультації №2, щодня з 8-ї до 16-ї, крім вихідних.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь