Від окуня до щуки: браконьєра з Ніжина застали “на гарячому”

14 жовтня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками національної поліції Чернігівщини на водоймах Борзнянського району викрито грубе порушення Правил рибальства.
Повідомляє Гаряча лінія Чернігівського рибоохоронного патруля.

На озері поблизу с. Березівка двоє осіб виловлювали рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). До тенет браконьєрів потрапило 7 кг водних біоресурсів: плітка – 44 екз., окунь – 9 екз., лящ – 8 екз., по 5 екз. плоскирки і в’язя, по 1 екз. синця, лина, білизни і щуки та 4 екз. раків. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 7004 грн.

рибалка, браконєри, рибоохоронний патруль, збитки, поліція
На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо – оперативну групу Борзнянського ВП ГУНП в Чернігівській області.
Браконьєрами виявились мешканці м. Ніжин та с. Степанівка. На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до Борзнянського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.
Поліція Чернігівської області повідомляє, що слідчо-оперативна група Борзнянського відділення поліції вилучила у зловмисників здобич та знаряддя лову.
 
Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду). Карається штрафом від 1700 до 3400 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Триває досудове розслідування.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Від окуня до щуки: браконьєра з Ніжина застали “на гарячому”

Залишити відповідь