Українцям передбачили подорожчання продуктів перед Великоднем

Українські експерти прогнозують здорожчання деяких продуктів перед Великоднім святом.

Як зазначається, можуть здорожчати яйця. Їх собівартість залежить від динаміки вартості зернових на світовому ринку. 60% ціни яйця – це комбікорм, а кукурудза на світових ринках здорожчала на 35%.

Також може зрости у вартості м’ясна продукція, однак незначно. За минулий рік в Україні м’ясо та продукти з нього здорожчали на 7,5%.

Окрім того, очікується невелике зростання цін на молочну продукцію.

Нагадаємо, що у 2021 році православні християни святкуватимуть Великдень 2 травня.

Раніше повідомлялося, що собівартість продуктів харчування в Україні постійно зростає. Станом на зараз деякі основні позиції перевищили ціни у сусідній Польщі, і це попри те, що попереду на нас очікує подорожчання пшениці. Зокрема, вартість польського білого хліба на третину менша, аніж українського, а саме цей хліб є головним для багатьох громадян нашої країни. Натомість експерти передрікають, що це ще не кінець та кажуть, що найближчим часом хліб та різноманітні хлібобулочні вироби подорожчають ще на 20-25%.

Також ми писали, що через пандемію коронавірусу та економічну кризу громадяни України стали сильно економити на своєму рівні життя і на харчових продуктах. Про це свідчать дані недавнього соціального опитування R & B Group. За даними опитування, громадяни скоротили рівень своїх витрат на продукти майже вдвічі. Принаймні, про такі негативні тенденції заявило не менше 44% респондентів.

Джерело: fbc.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь