В Україні можуть зникнути лимони: названо причину

 

 

 

 

У основних постачальників цитрусових проблеми

З прилавків магазинів в Україні можуть зникнути лимони – Туреччина припиняє поставки, а з поставками цитрусових з Іспанії можливі складнощі через пандемію коронавірусу.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це 7 квітня повідомила “Інтерфакс-Україна” директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.

“Україна імпортує в рік в районі 55 тис. тонн лимонів (в 2019 році – 54,3 тис. тонн). Поставки з Туреччини складають більше 60% загального обсягу. У зв’язку з закриттям ринку Туреччини продукція з цієї країни буде заміщатися продукцією з Південної Америки (Аргентина – друга після Туреччини країна за обсягами постачання лимонів в Україну) “, – вважає Звєрєва.

Тому цілком ймовірно, що в середині квітня  на полицях українських супермаркетів покупці не знайдуть лимонів.

“Поставки з Іспанії – теж під великим питанням (через сильне поширення пандемії в країні). А лимони з Аргентини просто фізично не встигнуть доплисти”, – повідомила експерт.

Також Звєрєва відзначила, що ціни на лимони за останній місяць зросли вдвічі. На початку березня середня ціна була – 40-45 грн/кг, зараз – 80 -90 грн/кг, а вже скоро кілограм лимонів може коштувати понад 100 грн.

Джерело: Народна Правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь