Ніжинська броварня: варили пиво під обстрілами

 

 

 

 

У Ніжині запрацювала броварня, коли навколо тривав наступ російських військ, а з регіону виїжджали люди. Підприємство відкрилось на території колишньої пивоварні. Нині його будівлі використовують лише на 10% та зупинятися не збираються.

Олег Нагорний підприємець, він вирішив придбати занедбане приміщення, щоб знову зробити тут пивоварню. Раніше ніжинський пивзавод працював до 2008 року.

Чотири роки будівлю ремонтували та готували відповідні документи. Коли підприємство вже було наполовину обладнане – розпочалось повномасштабне вторгнення росіян. Олег каже, щоб відволіктися від тих подій, він з командою прийняли рішення – працювати.

“Ми встановлювали обладнання, в березні почали його встановлювати та запускати. І в кінці квітня ми його (пиво,– ред.) зварили. Зварили те, що зварили. Це ж як борщ: ти ж вариш смачний, а інколи виходить не дуже. Тому ми не розуміли, що ми зварили. Чекали місяць – що з цього вийде. Через місяць ми його злили. І зрозуміли, що не все так погано, як могло бути”. – Олег Нагорний.

Чоловік розповів, що було складно знайти фахівців з виготовлення пива у промислових масштабах. У цьому допоміг співвласник підприємства Володимир Герасименко, який мав досвід з пивоваріння. Крім того, були проблеми з сировиною. Через відсутність логістики її не могли доправити до міста.

Коли росіяни відступили й перше зварене пиво було готове – саме діяла заборона на реалізацію хмільних напоїв. Продавати його не могли. Олег каже, що хоча було і складно запускати бізнес та зупинятися не можна було.

За матеріалами Суспільного

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь