COVID-19: пік захворюваності прогнозують на жовтень

 

 

 

 

Гендиректор ВООЗ прогнозує, що пік нової хвилі COVID-19 в Україні настане в жовтні.

За словами Тедроса Гебреєсуса, в нашій країні спостерігається збільшення кількості хворих на коронавірус. Передача вірусу може досягти максимальних показників на початку жовтня 2022 року.

Також керівник ВООЗ заявив про можливий дефіцит кисню для пацієнтів, оскільки основні джерела постачання перебувають на окупованих територіях.

Дійсно, за останній час МОЗ фіксує значне зростання за всіма ключовими показниками. За позаминулий тиждень виявили 16,1 тис. хворих з «ковідом», за минулий тиждень – 23,8 тис. осіб. За тиждень зросла кількість хворих дітей (+1,6 тис.), медиків (+174), госпіталізованих (+1 тис. осіб) та летальних випадків (+26).

Серед позитивних тенденцій – зростання темпів вакцинації. Якщо за позаминулий тиждень щеплення від COVID-19 зробили 50 тис. українців, то за минулий – 81 тис. З них 56,5% зробили першу бустерну дозу, 33% – першу дозу.

МОЗ запевняє, що ситуація контрольована. Частина підприємств, які виробляють кисень, знаходяться на тимчасово окупованих територіях, частина поблизу лінії фронту. Але 15 підприємств працюють, їхня потужність складає 370 тон кисню на добу. Під час піку минулої хвилі коронавірусу максимальна добова потреба складала 400 тон кисню.

У разі гострої нестачі кисню є можливість запуску резервних підприємств, які мають потужності для виробництва додаткових об’ємів кисню. Також, щоб зменшити залежність «ковідних» лікарень від постачання кисню, продовжується встановлення автономних кисневих станцій.

Михайло Радуцький

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь