Що таке обмеження споживання електроенергії та як воно відбувається: пояснення від Чернігівобленерго

 

 

 

 

У Чернігівській області введені графіки обмеження споживання електроенергії та обмеження споживання електричної потужності. Це не віялові відключення, як пояснює Чернігівобленерго:

«У зв’язку з виникненням дефіциту електричної енергії з 7 години 20 жовтня до 22 години 21 жовтня у нас введені графіки обмеження споживання електроенергії на величину 0,219 млн кВт*год на добу (це усі п’ять черг, які до них входять), – пояснює т.в.о. начальника оперативно-диспетчерської служби АТ «Чернігівобленерго» Роман Горкавий.

А вже о 8.54 від чергового диспетчерської служби регіонального диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго» було отримано команду на введення і графіків обмеження електричної потужності першої та другої черги.

О 9.18 туди додалися третя і четверта черги, о 9.47 – п’ята черга. Кожна з них – на 3,6 МВт потужності.»

В Обленерго наголошують: це графіки саме обмеження споживання, а не графіки аварійного відключення чи графіки погодинного відключення.

«Диспетчерська Товариства попереджає службу технічного аудиту і вона у свою чергу зв’язується з підприємствами, які входять до потрібної із черг графіків, щоб вони виконали обмеження певного обсягу.» – каже Роман Горкавий.

У НЕК «Укренерго» впевнені – застосування таких прорахованих і контрольованих обмежень споживачів має посприяти збалансуванню роботи енергетичної системи.

Однак споживачі мають бути готовими до того, що в майбутньому ситуація може погіршитися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь