Через непогоду на Чернігівщині діють аварійні відключення електроенергії

 

 

 

 

12 грудня окрім планових відключень електроенергії на Чернігівщині тривають ще й аварійні відключення, однак не через загальний критичний стан енергомережі Україні, а через несприятливі погодні умови, повідомляє “Чернігівобленерго”.

Як і щороку, в осіннє-зимовий період час від часу, окрім інших пошкоджень, енергетикам доводиться ліквідовувати ще й наслідки негоди у мережах. Так, сьогодні через проблеми на лініях зранку було відключено 17884 споживача у 41 населеному пункті області.

Найбільше постраждала Ріпкинщина (15 населених пунктів, 2243 споживача), Новгород-Сіверщина (7 населених пунктів, 3262 споживача), Ніжинщина (4 населених пункти, 1053 споживача), Прилуччина (2 населених пункти, 1768 споживачів), Менщина (1 населений пункт, 3700 споживачів) та Бобровиччина (1 населений пункт, 2009 споживачів).

Причина – намерзання льоду на дротах повітряних ліній (ПЛ), а також на гілках і стовбурах дерев, що падають на елементи конструкцій ПЛ, внаслідок чого відбуваються численні пошкодження дротів, що призводить до знеструмлення ПЛ 0,4-10 кВ“, – пояснюють у технічній дирекції АТ «Чернігівобленерго».

Просто зараз над усуненням пошкоджень та відновленням електропостачання працюють ремонтні бригади відокремлених підрозділів Товариства. Так, уже до 13 години понад половину аварій вдалося ліквідувати. Однак досі без електропостачання через пошкодження залишаються споживачі 27 населених пунктів (8494 абоненти).

А що найгірше – погодні умови продовжують погіршуватися, а це може призвести до збільшення кількості відключень об’єктів електромереж.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь