Одиниця виміру – сміттєвий пакет: як у громаді на Ніжинщині підтримують чистоту

 

 

 

 

Що й казати, з вирішенням проблем побутового сміття  від розвинених європейських країн Україна відстала на добрі кільканадцять років. Утім, це не біда, бо ж де люди й справді хочуть жити в чистоті, підтримують санітарний порядок та дбають про благоустрій своїх населених пунктів, шукають будь які для цього можливості, а не вигадують причини, щоб не прибирати.

Ось і в Мринській громаді (Ніжинський район) питання стихійних сміттєзвалищ та орагінізованого збору побутового сміття впродовж багатьох років піднімалася піднімалася чи не на кожному сільському сході. Аж поки три роки тому при сільській раді не створили комунальне підприємство, в обов’язки якого, власне, й увійшов збір побутових відходів не тільки на центральній садибі  громади – у Мрині, а й по старостатах.

Звісно ж, справа ця не здешевих, адже підтримання чистоти на території й наведення санітарного порядку потребує фінансових та людських ресурсів. Аби люди справді платити тільки за реально надані послуги, у громаді вирішили обраховувати  послуги по збору та вивезенню сміття не у грошових коштах, а в … сміттєвих пакетах.

Тобто, працівники-комунальники завантажують на причеп побутовий непотріб тільки у спеціальних сміттєвих пакетах з логотипом КП «Господар», купити які, до речі, мешканці  громади можуть тільки в цьому підприємстві. Тобто, придбавши такий пакет та наповнивши його побутовим сміттям, людям гарантується своєчасне його вивезення.

До речі, вартість таких пакетів, за словами директора КП «Господар» Василя Колісника, наразі поки що доволі символічна: по десять гривень за 60-літровий пакет та дев’ятнадцять – за 120-літровий.

Катерина ГАВРИШ

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь