Що чекає на ніжинську лікарню: новий гендиректор розповіла про плани на майбутнє

 

 

 

 

Сьогодні, 1 лютого, до виконання обов‘язків стала новий генеральний директор КНП «Ніжинська міська центральна лікарня їм. Миколи Галицького» Швець Ольга Володимирівна.

Повідомляє «Нежатин»

Нова очільниця медзакладу на початку своєї кар‘єри працювала санітаркою, під час навчання в медичній академії, продовжила свою діяльність на посаді медсестри у різних відділеннях стаціонару. А з 2004 року, після закінчення навчального закладу, зайняла посаду лікаря-невропатолога в поліклінічному відділенні, а в подальшому й в стаціонарі.

Наступною ланкою у кар‘єрі Ольги Швець була посада медичного директора, а після прийняття реформи трансформації системи охорони здоров‘я зайняла місце генерального директора закладу по наданню вторинної медичної спеціалізованої допомоги.

«У цей період ми пройшли процес  об‘єднання двох установ. Тому я маю досвід в реорганізації закладів.» – говорить Ольга Володимирівна.

Вона наголошує, реформування лікарень має лише позитивні наслідки, це надання якісних медичних послуг. Зміни торкнуться лише керівної ланки, а медперсонал: санітари, медсестри та лікарі залишиться у повному складі.

«На даний момент в Україні вступив у силу інфраструктурний етап медичної реформи. З метою територіальної доступності медичної допомоги будуть сформовані госпітальні округи, в межах області. Госпітальні округи будуть поділятись на госпітальні кластери і щоб вчасно підготуватись до цього етапу було заплановано приєднання районної лікарні. Це дасть змогу збільшити спектр надання послуг та відкрити нові відділення, зокрема реабілітаційне та дитяче інфекційне.» – розповідає гендиректор.

До того ж Ольга Володимирівна зазначила, що з 2024 року НСЗУ буде вкладати договори  на надання медичних послуг з тими закладами, які відповідатимуть умовам, зазначених у реформі:

«Це дасть додаткове фінансування для лікарні, тому ми будемо робити все можливе, щоб відповідати».

У лікарні вже є гарний колектив сформований попереднім керівником, про це зауважила нова очільниця закладу.

На питання про скорочення медперсоналу Ольга відповіла чітке ні:

«Зараз кваліфіковані медики дуже цінуються. Вони мають ряд вимог, якщо фахівець досі працює, це означає, що він їх дотримується. Тоді питання, як можна таких працівників скорочувати? Їх необхідно цінувати та берегти.»

Ольга Швець планує навпаки залучати нових спеціалістів, зокрема вона обіцяє гідну заробітну плату:

«Я не можу говорити про покращення побутових умов колективу, якщо це не передбачено певними програмами. Але якщо такі програми будуть, то обов‘язково намагатимусь відстоювати необхідність їх реалізації.»

Очільниця медустанови розповіла, що вже сьогодні в установи з‘явилось два нових працівника, це колишні студенти, які проходили інтернатуру в ніжинській лікарні та виявили бажання у подальшому там працювати.

Кількість спеціалістів необхідно збільшувати й тому, що в лікарні після об‘єднання з районною збільшиться кількість ліжок, а це значно додасть навантаженості.

Крім того, Ольга Володимирівна говорить, що після того як увійде в курс всіх справ адміністративного сектору повернеться й до лікарської практики, яку буде поєднувати із посадою генерального директора.

Автор: Дарина Кузнєцова

Фото: інформаційний центр Ніжинської міської ради


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь