“Дзвони Чорнобиля”: в Ніжині вшанували пам`ять ліквідаторів поширення ядерної катастрофи. Фото

 

 

 

 

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Загальна кількість ліквідаторів становить близько 600 000 осіб.

У цей день в Ніжині також згадували тих, хто ціною власного життя та здоров`я вгамував ядерну стихію. Тих, хто врятував Україну та світ від поширення катастрофи.

До пам`ятного знаку героям Чорнобиля небайдужі містяни, учасники подій та їх близькі принесли квіти на знак пошани та вдячності за захист теперішніх та майбутніх поколінь. Схиляємо голови перед кожним!

Довідка: 26 квітня 1986 при проведенні проектних випробувань на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталась аварія, що спричинила значне забруднення радіоактивними речовинами навколишньої території. Зокрема місто Прип`ять досі залишається містом-привидом, навіть через 38 років після катастрофи.

14 грудня символічно стало датою вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, адже цього дня 1986 року офіційно завершилось будівництво захисного саркофагу над 4 енергоблоком.

Дарина Кузнєцова

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь