Носівська служба пробації: допомогати тим, хто оступився у житті

 

 

 

 

Цими вихідними фахівці Ніжинського районного сектору №1 філії Державної установи “Центр пробації” в Чернігівській області Андрій Макеєнко, Віта Коломієць та Любов Тесла приймали привітання з нагоди чергової річниці створення Державної служби пробації.

Служба пробації – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються до засуджених, виконання певних видів покарань, не пов”язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

-Інститут пробації існує в Україні всього вісім років, однак за цей час вже  довело свою ефективність на рівні держави, громади та особи правопорушника, – розповідає начальник сектру Андрій Макеєнко.

–  Однак за цей порівняно невеликий проміжок часу ми змогли  досить швидко трансформуватися з органу виконання покарань на службу комунікації з людьми, котрі хоч і перебувають у конфлікті з законом, але мають велике бажання виправитися. Зрештою, кожна засуджена особа продовжує бути повноправним членом суспільства і якщо держава вже дала шанс довести це, виправитися,  перебуваючи не за тюремними гратами, то ми маємо допомогти їм стати на шлях виправлення, так би мовити, повернути до самостійного загальноприйнятого соціально-нормативного життя.

Щороку по обліку в секторі пробації проходять різні категорії осіб які переступили закон. Є вони й сьогодні та не зважаючи на непросту ситуацію, в якій перебуває наша країна у зв’язку з військовими діями, ці фахівці продовжують залишатися стійким, злагодженим та професійним колективом.

Катерина ГАВРИШ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь