Тиждень патріотичного виховання в Шатурській гімназії

 

 

 

 

Мабуть немає такого закладу освіти в Україні, де б сьогодні не говорили з дітками на патріотичні теми.

В Шатурській гімназії з 6  по 10 лютого 2023 року проходив Тиждень національно-патріотичного виховання. Головна мета– набуття молодим поколінням соціального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення високої культури міжнаціональних взаємин, формування у дітей  рис громадянина Української держави, розвиненої духовності, моральної, художньо-естетичної, правової, трудової, екологічної культури. Ця мета повинна конкретизуватись через систему виховних завдань, що є загальними не тільки для освітніх закладів, а й для всього суспільства в цілому.

Тому заходи, які підготували учителі Литвин Т.А. та Талалаївська В.М., були цікавими, різносторонніми, емоційними і головне – патріотичними.

Розпочався Тиждень з виконання патріотичних пісень. Виявляється – діти в темі…Гімн України, «Ой у лузі червона калина», «Додому», «Чути гімн», «Біля тополі»…- всі ці пісні звучали на заході у виконанні наших учнів.

День 2. Гра-квест «Козацькими стежками». Діти проходили маршрут, зупиняючись на різних станціях:

  • Зупинка 1 – станція «Мудрість прадідів великих» (діти продовжували відомі прислів я, приказки про козаків);
  • Зупинка 2 – станція «Художня» (команди виготовляють колаж «Козацтво- слава України»);
  • Зупинка 3 – «Творча»  «Як козаки…» (встановлювали відповідність між зображенням та назвою)
  • Зупинка 4 – «Козацькі розваги» – спортивна

Перемогу отримала команда «Джерельце»

День 3. Конкурс малюнків на патріотичну тематику. Взяли участь учні 1 -6 класів. Не дивно, що на виставці майоріли кольори українського стягу – синій та жовтий. Але ми бачимо, з якою любов’ю діти користуються цими кольорами. Звичайно, на малюнку зображають карту України, солдатів, військову техніку, прапор, а ще: квіти, птахи, сонечко…Це говорить про те, що ми усі маємо віру у Перемогу та світле, щасливе майбутнє! Переможцем конкурсу малюнків стала учениця 5 класу Жиленко Юлія.

День 4. Вікторина «Все про Україну» Діти згадували інформацію про нашу державу та дізнавалися  цікаві факти.

Учні 5 класу виконали колективну роботу, аплікація «Україна єдина», де зображені всі обласні центри нашої держави.

День 5 – «Наша гордість» В цей день ми говорили про наших односельців, жителів Лосинівської громади, які захищають Батьківщину у лавах Збройних Сил України. За круглим столом діти обговорювали риси характеру наших воїнів, висловлювали думку про те, як прискорити Перемогу. Ми спілкувалися з солдатом Євгеном Прохою, колишнім учнем нашої гімназії, який отримав поранення та проходив реабілітацію. Діти висловлювали свої думки та мрії і всі вони мали спільність – мир та перемога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь