На Носівській пошті лампи розжарювання міняють на економічні. Поки що ажіотажу немає.

 

 

 

 

Із січня поточного року в Україні діє кабмінівська постанова по реалізації експериментального проекту щодо створення  сприятливих умов для забезпечення ефективного споживанні електричної енергії населенням, метою якої є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи.

Повідомлялося, що обмін ламп відбуватиметься через відділення поштового зв’язку за умови надання справних побутових ламп розжарювання у співвідношенні «п’ять до п’яти».Аби наочно переконатися в тому, як діє ця постанова на практиці у Носівці, сьогодні зранку ми завітали до місцевого відділення поштового зв’язку.

Щоправда, з першого разу  отримати бажану інформацію нам не вдалося через повітряну тривогу. Хоч, власне, вже сам цей факт говорив про те, що в Україні, на жаль, продовжуються бойові дії. Точиться війна й вороги ось вже майже рік безжально нищать нашу соціальну та критичну інфраструктуру, калічить людські долі відбираю життя українців. За цей час надзвичайно суттєвих руйнувань зазнала й вітчизняна енергетична система, тож обмін ламп розжарювання на значно ощадливі може й справді суттєво зменшити споживання електричної енергії бодай на побутовому рівні.

Зазначимо, що пізніше нам таки вдалося поспілкуватися з начальником Носівського поштового відділення Людмилою Супрун.

-Від вівторка із 2394  енергозберігаючих LED-елементів, які надійшли нам для обміну, 978 ми вже обміняли на звичайні…

-Яким чином відбувається обмін? Як і раніше анонсувалося – через застосунок «Дія», оформивши попередньо замовлення?

– Можна і так, але головним чином обходимося без цього. Енергоощадливих ламп наразі у нас вистачає, тож робити це немає потреби – людина приходить до нас із  паспортом, ідентифікаційним кодом та пятьма справними лампами розжарювання, які ми відразу ж обмінюємо на економні незалежно від  розміру цоколя:  стандартний – на стандартний, вузький на вузький…

За словами Людмили Вікторівни, поки що особливого ажіотажу не спостерігається, оскільки у відділенні є достатня кількість енергозберігаючих ламп, утім, якщо така ситуація трапиться, то, звісно ж, передусім їх видаватимуть тим, хто замовив через «Дію».

Катерина Гавриш

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь