У Підвербної, найстаршої матері України, вилучили дитину

 

 

 

 

Сьогодні під час моніторингу соцмереж ювенальні поліцейські виявили допис 12-річної мешканки Чернігова, яка скаржиться на знущання 78-річної матері. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліція негайно відреагувала на побачене та прибула на місце події разом із відповідними службами. Нині дівчинку вилучили та помістили до лікарні. Співробітники ювенальної превенції спільно з працівниками служби у справах дітей, лікарем-педіатром, співробітниками Чернігівського міського центру соціальних служб та представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги в ході перевірки встановили, що дитина проживає в неналежних санітарно-гігієнічних умовах і зазнає домашнього насильства.

Стосовно цієї ж матері в листопаді 2022 року поліція вже складала адмінматеріали за частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (скоєння домашнього насильства) та частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Згодом судом вищевказані протоколи були закриті.

Сьогодні поліція спільно з відповідними службами знову виявили факт неналежного виконання батьківських обов’язків, а також відсутність належного піклування про здоров’я дитини та її розвиток.

За неналежне виконання батьківських обов’язків на матір дівчинки склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 184 КУпАП та за частиною 1 статті 173-2 КУпАП. За згодою малолітньої дитини, її вилучили з родини та помістили до лікарні для подальшого обстеження.

Челайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь