Бути обізнаним – означає бути захищеним

 

 

 

 

Життя саме по собі є безперервним уроком. Дорослішаючи, ми набуваємо досвіду та вчимося, і так відбувається знову і знову протягом усього життя. Інколи життєві уроки переплітаються з тими ситуаціями, які потребують правового обґрунтування.

       У рамках просвітницької роботи з питань правової підтримки та проявів домашнього насильства, а також насильства за ознакою статі для студентів першого курсу відділення економіки, логістики та інформаційних систем групи ОН221 була організована зустріч з представниками Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Ніжинської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

       Заступник директора центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іванова та головний юрист Ольга Пабат познайомили студентів із системою надання безоплатної правової допомоги, яка запрацювала на території нашої країни для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права. Також було закцентовано увагу на питаннях «Хто може отримати вторинну правову підтримку, куди звертатися і яким чином це працює».

Особливу увагу під час зустрічі приділено актуальному питанню сьогодення «Колабораціонізм», а саме: які дії можуть бути кваліфіковані як колабораціонізм чи пособництво окупантам, відповідальність за колабораціонізм та пособництво.

   Психолог мобільної бригади Наталія Романенко і фахівець із соціальної роботи Дмитро Мойсеєнко ознайомили учасників тренінгу зі специфікою роботи мобільної бригади та представили алгоритм реагування на випадки домашнього насильства і насильства за ознакою статі в Ніжинській громаді.

Підводячи підсумки, запрошені фахівці наголосили на відповідальності неповнолітніх за вчинення правопорушень, причини та наслідки правопорушень і відновне правосуддя для неповнолітніх.

Дякуємо представникам даних організацій за цікаву та корисну інформацію, відеоматеріали та повчальні життєві приклади, які викликали у студентів певну емоційну реакцію.

       Бути обізнаним – це бути захищеним.                                         

Ірина Савченко, практичний психолог

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь