Болюче питання медичної сфери Ніжина: шукати вірний шлях, а не скорочувати людей

 

 

 

 

Доволі складна і неприємна ситуація склалася в сфері медицини нашого міста… Наразі питання оптимізації, а іншими словами – звільнення більше, ніж 80 працівників, як ми писали раніше, поставили на паузу, але ж люди чекають на конкретну відповідь.

Згадаймо, скільки було віддано сил та часу, щоб об’єднати району та міську лікарню з метою збільшити й покращити надання послуг не тільки ніжинцям, а й всьому укрупненому району, а нині, пояснюючи це складною фінансовою ситуацією, хочуть звільнити до сотні працівників…

Ірина Грозенко, заступник міського голови, прокоментувала: “Нині, коли в країні війна і всі люди й так знаходяться на межі виживання, потрібно шукати шляхи, щоб не скорочувати людей!

Можна, наприклад, 2-3 роки не закуповувати обладнання, бо наша лікарня МОЗом включена до спроможної мережі і визнана кластерною, а для кластерних лікарень держава централізовано буде постачати обладнання.

Крім того, якщо дійсно через відсутність у цьому році “ковідного пакету” значно зменшене фінансування закладу, то працівники, щоб не втратити своє робоче місце, згодні по два тижні піти на свій рахунок.

Окрім цих заходів, необхідно працювати над розширенням ліжкового фонду, адже кошти йдуть за пацієнтом…

Працювати є над чим, але, в першу чергу, треба цінувати тих фахівців, які працюють, не розгубити лікарів і медичних працівників, які надають медичні послуги і заробляють кошти закладу”.

Тож уже завтра, 29 червня, в четвер, о 10.00 у великій залі Ніжинської міської ради компроміс і шлях до розвитку Ніжинської ЦМЛ шукатимемо всі разом…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь