У Києво-Печерській лаврі збирають гроші на заставу Паші “Мерседесу” в скриньку для пожертв

У храмах Української православної церкви московського патріархату розмістили скриньки для збору пожертв на заставу для екснамісника Києво-Печерської лаври Павла Лебедя. Користувачі соцмереж іронізують, що у скриньку 33 мільйони не влізе.

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов показав фото з Києво-Печерської лаври. Там поставили скриньку для збору коштів на заставу для Паші “Мерседеса”.

В УПЦ МП збирають на заставу “Мерседесу”

Сума застави за Пашу “Мерседеса” становить 33 мільйони 300 тисяч гривень. Тож УПЦ МП вирішила позбирати кошти на підозрюваного зі своїх вірян.

Андрій Ковальов розповів, що побачив таку скриньку у храмі святого Агапіта Печерського. Попи організували збір на заставу просто в скриньку для пожертв.

У храмі УПЦ МП збирають гроші на заставу “Мерседесу” / Фото Андрія Ковальова

Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних Сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, – у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента кремля, так званого “митрополита Павла” – громадянина Петра Лебедя, як він сам просив його називати не “Паша “Мерседес”, а “Паша Тесла”,
– написав Ковальов.

У коментарях запропонували дочекатися кінця збору коштів, а потім передати їх на ЗСУ. Деякі користувачі іронізують, що у скриньку 33 мільйони не влізе, проте УПЦ МП знайшла вихід – на сторінці Лаври в інстаграмі теж розпочато збір коштів на заставу Лебедю за реквізитами.

Після розголосу в мережі цей допис зник. Проте залишились скриншоти, які це підтверджують.

УПЦ МП організувало збір на заставу “Мерседесу” / Скриншот

Як довго Паша “Мерседес” пробуде у СІЗО

  • 14 липня відбулося судове засідання щодо справи Паші “Мерседеса”, під час якого йому змінили запобіжний захід. Тепер замість домашнього арешту він відправиться до СІЗО й сидітиме там щонайменше до 14 серпня. Проте він може вийти з-під застави у розмірі понад 33 мільйони.
  • Як з’ясувалося Павло Лебідь порушив обов’язки, які на нього наклав суд. За словами прокурора, він спілкувався з одним зі свідків у кримінальній справі. Сам же митрополит під час засідання стверджував, що свідок йому не знайомий.
  • 24 канал
  • Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь