«Гуморески» Володимира Бобка поповнили книжковий фонд Мринської бібліотеки

 

 

 

 

Нещодавно книжковий фонд Мринської публічної бібліотеки поповнився новою і водночас дуже дорогою для мешканців цієї громади книгою. Віршована збірка «Гуморесок» вийшла у світ вже після загибелі її автора – військовослужбовця Володимира Бобка. Його до центральної книгозбірні громади передала сестра Володимира, Ольга…

Володимир Анатолійович народився й майже все життя прожив у Мрині. Тут закінчив школу, після строкової служби, сюди повернувся, щоб  працювати електромонтером лінійних споруд «Укртелекому» та «Укргазспецзв’язку». 

У вільний від роботи час із задоволенням брав участь у виступах культармійців сільського будинку культури, разом з його творчими колективами виступав на всеукраїнських, обласних, районних конкурсах та фестивалях.

Був чесним, відкритим, любив життя і людей, мав неймовірне почуття гумору, а ще своє ставлення до людей, суспільних  подій та загалом до  життя, маючи неабиякі творчі задатки, завжди прагнув висловлювати у віршах, прозі та гуморесках, які друкувалися на сторінках місцевих часописів. 

«Пишу переважно вірші, пробую себе у прозі, але мій «коник» – сатира. Відколи засновано видання «Літературний Мрин», моє життя змінилося, односельці стали правітнішими, багато з них із нетерпінням чекають мої нові твори. Мене це надихає,» – розповідав колись у своєму інтерв’ю «Деснянці». 

Ці слова стали епіграфом до його  нової, щойно виданої збірки гуморесок. На жаль, Володимир її вже ніколи не побачить.

У січні Володимир Андрійович підписав контракт на проходження військової служби. Був зарахований до особового складу  Ніжинського РТЦК СП, а вже в лютому брав участь у бойових діях, захищаючи рідну Чернігівщину та Київську області від загарбників.

Воював мужньо, безстрашно, за що достроково отримав звання капітана. На жаль, у ході запеклих боїв поблизу Бахмута у грудні 2022 року капітан Володимир Бобок загинув. Поховали героя 27 лютого 2023 року в рідному селі.

Варто зазначити, що навесні цього року вийшла ще одна посмертна збірка поезій Володимира Бобка, написана автором під ракетні й гарматні вибухи. Це були патріотичні, так звані окопні вірші, зібрані й опубліковані у книжечці «Ми – українці».

Скільки б ще щирого патріотизму, красивої, душевної лірики, цікавих оповідок та гострої злободенної сатири ми могли б знайти у творчості Володимира Бобка, якби не війна… Як боляче, що рашистські загарбники продовжують нищити українську націю, вбивають її талановитий творчий цвіт.

Та Герої не вмирають. Вони живуть і будуть вічно жити у справі, якій віддали свої життя, у своїй творчій спадщині, у пам’яті й серцях усіх, заради кого віддали свої гарячі серця!

Катерина Гавриш

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь