Мінкультури стверджує, що метал «Запоріжсталі» не підходить для щиту монумента «Батьківщина-Мати», на комбінаті не погоджуються

 

 

 

 

Міністерство культури України 25 липня заявило, що сталь з металургійного комбінату «Запоріжсталь» не підходить для виготовлення тризуба на монументі «Батьківщина-Мати». На «Запоріжсталі» не погодилися.

Мінкультури стверджує, що український метал не відповідає технічним вимогам.

«Надана комбінатом сталь має різну товщину, що може змінити вагу всієї конструкції. Крім того, матеріал з комбінату мав значну кількість пошкоджень, що ускладнило і сповільнило б підготовчі роботи», — йшлося в заяві міністерства.

Символ вирішили виготовили з європейського матеріалу. Мінкультури наголосив, що вартість металу не зміниться — 400 тисяч гривень.

«Запоріжсталь» не погодився із заявою Міністерства культури. Там впевнені, що сталь, виготовлена на комбінаті, підходить для виробництва тризуба, а висунуті претензії вважають упередженими та безпідставними.

Також там зазначили, що 29 червня безкоштовно передали першу партію сталі, а будь-які незначні відхилення товщини залишаються в межах допустимої похибки, про що компанія попереджала заздалегідь.

«При вхідному контролі з боку підрядника до «Запоріжсталі» не було озвучено чи передано жодних актів дефектовки, претензій чи інших документів, які б засвідчували невідповідність нержавіючого прокату встановленим нормам якості, механічним або хімічним параметрам», — заявили на «Запоріжсталі».

Компанія наголосила, що готова провести незалежну експертизу щодо якості свого металу.

Бабель

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь