Плантацію конопель на 100 мільйонів гривень виявили чернігівські поліцейські

 

 

 

 

Налагоджене виробництво наркотиків на 100 мільйонів гривень виявили чернігівські поліцейські. Наркоторговці діяли на території Ріпкинської громади. Під час розслідування правоохоронці виявили 2 гектари конопель та 90 пакетів подрібненої речовини. 38-річного лідера групи, який мав при собі незаконну зброю, а також двох його спільників поліція затримала, за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

– Було здобуто оперативну інформацію, що на території прикордоння діє група, яка для своєї злочинної діяльності облаштувала біля десяти гектарів території, огородила її забором, вивела камеру спостереження та здійснила засоби конспірації. Безпосередньо два гектари були оснащені капельним поливом для кращого отримання врожаю, – повідомив начальник Чернігівського районного управління поліції Олександр Шульга.

У нежитловій будівлі зловмисники облаштували приміщення для переробки та фасування наркозілля на дрібні партії. Правоохоронці вилучили вентилятори, спеціальні сушарки, електронні ваги та інше лабораторне обладнання, а також речовину рослинного походження, схожу на канабіс.

– В ході обшуку було вилучено до 45 кілограм уже зібраного врожаю та висушеного, який був розфасований для реалізації на теренах нашої держави й готовий. Крім цього, було зафіксовано що на земельній ділянці продовжує проростати значна кількість нарковмісної речовини. Від п’яти до восьми тисяч рослин, – зазначив Олександр Шульга.

Зловмисникам уже повідомили про підозри та обрали їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За словами правоохоронців, до даної злочинної справи перевіряється причетність ще декількох осіб. Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрили декілька кримінальних проваджень. За найтяжчою з них передбачено позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Джерело: “Новий Чернігів

Фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь