І знову про 11 школу. Чи почнеться взагалі навчальний процес для учнів

До початку навчального року залишилось 11 днів, але чи підуть до школи та чи навчатимуться взагалі учні ЗОШ №11 м. Ніжина – досі невідомо.

У попередній статті ми писали, що батьківська громада 11 школи надіслала запит на публічну інформацію до управління освіти.

Батьки хотіли отримати повну інформацію про безпеку для дітей, якщо вони все ж приймуть рішення про навчання в гімназії 16.

Були озвучені наступні питання:

  • розрахунок вартості перевезення, згідно якого було оголошено тендерну закупівлю;
  • схему маршруту, яким планується здійснювати перевезення та чи відповідає він усім вимогам безпеки на дорогах;
  • яким чином планується забезпечити безпеку дітей під час перевезень, зокрема під час оголошення тривог.

Під зверненням залишили підписи 145 людей.

Ці дані необхідні батькам для прийняття остаточно рішення щодо формату та місця навчання, адже своєї згоди на навчання в 16 школі батьки і досі не дали, так як не володіють всією інформацією.

Зважаючи на те, що до початку навчального року залишилось зовсім мало, а озвучені запитання стосуються надзвичайних подій , що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян (дітей), батьками у запиті було вказано,що відповідь, згідно із законодавством має бути надана протягом 48 годин з моменту отримання запиту.

Батьки прагнули нарешті вже почути всі відповіді та прийняти рішення, адже навчальний процес для дітей може так і не розпочатись.

Відповідь, як не дивно, прийшла в той же день, через дві години після вручення запиту. Але, що б ви думали? –  замість того, щоб надіслати необхідну інформацію (вона ж має бути у розпорядженні управління освіти, чи не так?) –  батьків проінформували що безпека їхніх дітей під час тривог і на дорозі не є надзвичайними подіями і не відноситься до подій, які що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян.

Зокрема у відповіді на звернення батькам дуже гарно пояснили (майже на цілу сторінку), що  говорить законодавство  про безпечність та  якість харчових продуктів, ще сторінку зайняло роз’яснення, що таке аварія та катастрофа.

Однак у відповіді чомусь забули згадати про надзвичайні ситуації, а батьки ж саме про них і запитували –  про надзвичайні ситуації, які можуть статися, та які кроки передбачені управлінням освіти, щоб їх уникнути.

 «Надзвичайна ситуація (НС) — порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єктах або територіях, спричинене аварією, катастрофою, епідемією, стихійним лихом, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею, застосуванням засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, а також велике зараження людей і тварин»

Чому, замість того, щоб надати відповіді на запитання управління освіти дві години витратило на вивчення Закону «Про доступ публічної інформації»? Чи це так довго вкласти файли та надіслати їх на електронну почту? Адже необхідна батькам  інформація у них має бути в наявності, якщо вони дійсно прораховували та враховували усі можливі ситуації.

Закономірні висновки – або ніхто нічого не прораховував, або  цю інформацію з якоїсь причини «не можна» виносити  на публіку і потрібен час, щоб її «підчистити», або управління освіти цілеспрямовано робить усе, щоб навчальний процес для дітей, які навчаються в 11 школі,  так і не розпочався.

На ці думки також наводить те, що ресурси, на яких розміщені статті про школу, постійно блокуються, батьки неодноразово скаржились у службу підтримки сайту «Нежатин»,  та груп в соцмережах, що не можуть зайти і почитати публікації про школу. Якщо блокують, то значить не хочуть, щоб правда про плачевну ситуацію набула розголосу.  А отже, справа тут нечиста.

Нагадуємо, ми писали раніше, що батьки 11 школи згодні кілька місяців навчатись дистанційно, в разі якщо управління освіти та міська влада зробить все можливе, щоб до початку опалювального сезону у школі було облаштоване укриття. Як показує практика інших громад – це реальне завдання, з яким можна справитись за 3-4 місяці, якщо не чекати хто-зна яких «донорів» (чи будуть вони, і коли?), а дбати про безпеку дітей «тут і зараз». Але, пройшов вже місяць, а про виділення коштів або створення резервного фонду для того, щоб негайно почати будувати укриття ніхто і чути не бажає – «дєнєг нєт, но ви тєрпітє».  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Одна думка по “І знову про 11 школу. Чи почнеться взагалі навчальний процес для учнів

Залишити відповідь