Мешканка Чернігівщини ошукала рідних військовополоненого на майже 150 тис грн

 

 

 

 

У Києві правоохоронці викрили зловмисницю з Чернігівщини, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родичів військовополоненого, повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.
За інформацією слідчих, уродженка Чернігівської області представилася співробітницею Міністерства оборони України. Вона запропонувала потерпілій за винагороду допомогти встановити місцезнаходження військовополоненого чоловіка, бо нібито займається обміном військовополонених. Також вона пообіцяла своє сприяння у внесенні його до списків військовополонених для обміну в найкоротший термін.

Листування з шахрайкою
Фото: Офіс генерального прокурора
екран смартфона, листування

“Потерпіла упродовж травня-червня 2023 року шість разів передала підозрюваній гроші на загальну суму близько 150 тис грн. Після цього та перестала виходити на зв’язок і витратила гроші на власні потреби”, — ідеться в повідомленні праоохоронців.
У ході слідства з’ясувалося, що зловмисницю вже раніше притягували до відповідальності за крадіжку. Наразі її засуджено за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, але вирок суду не набрав законної сили.

Джерело: Фокус

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь