Увага! На Чернігівщині жінка захворіла на лептоспіроз!

За результатами досліджень лабораторії особливо небезпечних хвороб Державної установи «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» днями підтверджено випадок захворювання жительки с. Салтикова Дівиця на ЛЕПТОСПІРОЗ!!!

ЛЕПТОСПІРОЗ – небезпечна інфекційна хвороба, спричинена збудником-бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, печінки, менінгіту та смерті. Бактерія, яка викликає лептоспіроз у людей, потрапляє в воду з сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів (щури, миші). Але, це не єдині тварини, від яких може заразитися людина. Також, переносниками інфекції можуть стати й інші представники тваринного світу – бабаки, велика рогата худоба, собаки, свині, коні.

Фахівці Куликівського відділення Чернігівського міськрайонного відділу Державної установи «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» терміново провели дератизаційні заходи у вогнищі інфекції.

Але цього недостатньо. З метою запобігання розповсюдженню смертельно небезпечної інфекції є необхідність розширити зону дератизації. Наразі це село Салтикова Дівиця. Селищна рада терміново закупила необхідні засоби.

УВАГА!

12 жовтня, у селі Салтикова Дівиця будуть організовано проводитися дератизаційні заходи!!! Коштом місцевого бюджету знезаражуватимуть лише нежилі садиби та бюджетні установи!🔰Просимо жителів села та керівників підприємств, які розміщуються на території Салтикової Дівиці, долучитися й провести у своїх садибах та на своїх територіях дератизацію.

🔰Жителів інших населених пунктів громади також просимо провести профілактику садиб, особливо господарських дворів! Наступає холодна пора. Господарства завершують збір урожаю з полів, а населення – з городів. Гризуни мігрують до людських садиб, де є чим харчуватися. Є ризик поширення інфекції й на інші населені пункти.

Тож терміново подбайте про профілактику і будьте здорові!

Куликівська селищна рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь