Чернігівські домогосподарства тероризують лисиці

Вони й раніше нерідко забігали в села. Та якщо до по­вно масштабного вторгнення кількість лисиць регулювали шляхом відстрілів, то зараз через заборону полювання під час воєнного стану — цього не роблять. І кількість лисиць зростає, адже одна самка може народити до 9 дитинчат.

Особливо потерпають від цих хижаків обійстя на околи­цях сіл. Скажімо, у подружжя Кнутів що мешкає в Макошиному на Менщині (біля оселі поле, далі — ліс), лиси­ці крадуть курей навіть серед білого дня. Добираються до здобичі прориваючи лаз під металевою сіткою — на ній за­лишається клоччя шерсті.

— Погнув використані електроди, притиснув сітку до землі, — розповів про те, як намагався убезпечити хазяй­ство, Василь Кнут. Та це лиходійок не зупиняє. Нерідко бачать лисиць і в інших селах громади.

— Бігають і вдень і вночі, — нарікають у Слобідці.
А з настанням холодів, коли корму стане менше, лисиці, серед яких можуть виявитися і скажені навідуватимуться в села ще частіше. Така ситуація в усій Україні. А питання про відкриття сезону полювання й досі залишається відкритим.

ДО ТЕМИ: Загадкова загибель: хтось загриз на Ніжинщині 10 качок. Фотофакт

Джерело: газета “Гарт”, Ганна Юхименко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь