Радіодиктант національної єдності: чому змінили дату, на яких платформах слухати, та куди надсилати

 

 

 

 

Щороку, в День української писемності, тисячі українців приєднуються до Національного радіодиктанту. Ця традиція існує з 2000 року.

Написати радіодиктант національної єдності 2023 можна з будь-якої точки світу, долучитися може будь-хто. Це хороша можливість перевірити свою грамотність. А переможцям диктанту відправлять призи.

Радіодиктант буде проведено в п’ятницю 27 жовтня об 11:00 за Києвом. Раніше його проводили 9 листопада, в день церковної пам’яті Нестора Літописця. З переходом ПЦУ на новий церковний календар дата змістилася.

Де слухати радіодиктант онлайн -2023

Цього року радіодиктант слухати онлайн можна буде на таких платформах:

Цього року радіодиктант слухати онлайн можна буде на таких платформах:

Ті, хто не встигне на 11 годину, зможуть до вечора написати радіодиктант по запису на YouTube.

Хто читатиме текст

Текст для радіодиктанту написала українська перекладачка і поетеса Катерина Калитко. Називається він “Дороги України”. Читати диктант буде актор театру і кіно Олексій Гладковський.

Куди надсилати радіодиктант

Писати текст радіодиктанта можна від руки на будь-якому аркуші паперу. Перед текстом вкажіть повне ПІБ. Потім надішліть лист з текстом поштою на адресу: Київ, 01001, Хрещатик, 26 (гриф дати написання має бути не пізніше за 29 жовтня) або сфотографуйте текст і відправте фото на електронну пошту rd@ukr.radio до 11: 00 30 жовтня.

Коли опублікують повний текст і результати диктанту

У понеділок, 30 жовтня, об 11:00 за Києвом, опублікують правильний текст радіодиктанту, за яким кожен зможе перевірити себе. Відразу після перевірки всіх робіт оголосять переможців – зазвичай це відбувається протягом 2 місяців.

Джерело: УНІАН
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь