На Гуньках знайшли в квартирі кажана та передали його в добрі руки

Про цю пригоду нам розповіла ніжинка Анна Пискун. Історію можна вважати маленьким дивом, адже врятоване ще одне життя, а це завжди прекрасно.

Тож… Повернувшись до квартири, в якій ніхто не проживав близько місяця, ніжинці знайшли у ній… кажана. Тварина якось потрапила до оселі на 4-ий поверх. Квартира – у мікрорайоні Гуньки.

Лежала нерухомо просто у ванній.

Спершу господарі подумали, що він мертвий, але, як виявилося, кажан міцно спить.

Тваринку обережно пересадили до картонної коробки, а наступного дня передали в добрі руки старшого викладача кафедри біології Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Бориса Кедрова.

Борис Юрійович не вперше виходжує цих тваринок, вже котру зиму кажанчики різних видів благополучно перезимовують в старенькому холодильнику на кафедрі біології НДУ.

Тим паче, гуньківський знайда буде там не один: у пластикому контейнері в холодильнику вже мирно спить один, знайдений раніше у під’їзді по вулиці Шевченка.

“До ванної на Гуньках кажан, скоріше за все, потрапив через вентиляційну систему. Коли його принесли, він трохи прокинувся і я його оглянув: достатньо активний, гарненький, вгодований, чистенький, навіть злежаної шерсті на ньому немає. Це – кажан північний”.

Борис Юрійович зазначив, що сонні кажани перебувають у стані заціпеніння. Але якщо помістити їх хвилин на 30 до теплої кімнати, починають прокидатися, й при цьому дуже тремтять. А потім, коли остаточно проганяють сон, демонструють неабиякий прилив енергії!

Ну а поки тваринки мирно сплять і чекають весну. Прокинуться, коли вже настане пвоцінне тепло. Тож дивитимуться свої кажанячі сни вони ще аж до квітня…

Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь