У дитини, яку залишили в пологовому, вже є ім’я, але немає родини

Новонароджена дівчинка, яку мама не так давно залишила в Ніжинському поголовому будинку, наразі цілодобово перебуває у дитячому відділенні ЦМЛ.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ: У Ніжинському пологовому залишили дитину

Сьогодні, 23 листопада, на засіданні виконкому начальник у справах дітей Наталія Рацин розповіла, що родину для дитини ще не знайдено. Дівчинка здорова, її зареєстровано, ім’я дали відповідно до святок.

Після публікації статті на нашому сайті, жінки буквально засипали нас повідомленнями про те, що бажають усиновити новонароджену. Втім, у службі у справах дітей їм відповідали одне: дитина не підлягає усиновленню.

У чому нюанс, нам розповіла Наталія Рацин:

“Згідно закону, цю дівчинку може усиновити тільки прийомна родина, або ж можна взяти її під опіку. Наразі таких кандидатур немає. Крім цього, протягом двох місяців мати може “одуматися” і повернути маля.

Довго перебувати в дитячому відділенні дівчинка теж не може, тому потрібно влаштувати її до закладу, який здійснює інстутиційний догляд і виховання дітей (в Прилуки до дитячого будинку “Надія”) терміном на 6 місяців. Тим часом Служба буде займатися пошуком сімейних форм виховання для влаштування дитини.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь