Ціною власного життя врятував особовий склад: пам’яті Костянтина Ковтуна

Лейтенант Костянтин Ковтун, позивний MICH (МІЧ), загинув 24 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Лиманському напрямі в Донецькій області. Ціною власного життя врятував особовий склад. У червні захиснику виповнився 21 рік.

Костянтин народився в селі Кунашівка Чернігівської області. Навчався у Київському інституті Національної гвардії України, який закінчив у 2023 році. Після розподілу проходив військову службу в бригаді Гвардії наступу «Буревій» на посаді командира взводу розвідки спеціального призначення. Постійно вдосконалював свої професійні навчики. Мав багато планів, які так і не встиг втілити в життя. Але справу продовжать його вихованці й дружина.

У березні 2023-го захисник був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». А вже посмертно – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Міч, найкращий командир, найкращий друг і побратим! Він мріяв створити те, що буде обʼєднувати військових, які живуть із запалом в серцях, які багато тренуються та працюють над собою для найкращого результату. Живуть сьогодні, плануючи завтра. Це філософія здорового життя з правильними поглядами» – згадали його побратими.



«Немає слів, щоб описати біль в душі… На війні загинув справжній Герой, бойовий офіцер, друг… Це була близька дружба, ні на що не схожа, крім себе самої – таких речей не опишеш і не перекажеш. Всі наші посиденьки, розмови і смішні історії, які ми розповідали одне одному… Він був не таким, як всі інші хлопці. Він був фантастичним. Навіть слів не вистачає, щоб висловити і сказати все… Спочивай спокійно. Ми будемо пам’ятати тебе! Герої не вмирають, а продовжують жити вічно у нашій пам’яті! Ніколи не пробачимо окупантам сліз матері, батька, сестри, коханої, друзів…» – написала подруга загиблого Марина Касʼян.

Поховали офіцера у рідному селі.

У Костянтина залишилися батьки, сестра, дружина, рідні, друзі та побратими.

Джерело

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь