Двоє жителів Ніжинщини нарубали дерев на понад 6,5 млн грн

 

 

 

 

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) обласної прокуратури помічнику лісничого та майстру лісу одного з дочірніх лісогосподарських підприємств Чернігівської області повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки для довкілля (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, двоє жителів Ніжинського району, достовірно знаючи, що спеціальний дозвіл на проведення суцільної санітарної рубки та лісорубні квитки отримані з порушенням законодавства, організували незаконне видалення дерев у лісовому масиві Ніжинського району площею 8,6 га.

Внаслідок злочинної діяльності підозрюваних зрубано 2000 дерев, чим завдано екологічної шкоди навколишньому природному середовищу у розмірі понад 6,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України. Експертні дослідження забезпечували експерти Чернігівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернігівська обласна прокуратура

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь