Водохреща у Ніжині: як пірнали в ополону і ділились враженнями. ФОТО

 

 

 

 

Щороку 19 січня на Водохреща ніжинці не відмовляють собі у нагоді скупатися в ополонці.

Вважається, що сьогодні вода цілюща. З самого ранку у церквах Ніжина проводиться освячення води, а о 12:30 відбулось Велике Освячення води та купання на водоймі «Карлове», що в селі Талалаївка. Звершували його священнослужителі ПЦУ: протоієрей Сергій Чечин та ієрей Олексій Котенко.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Першим в ополонку пірнув ніжинець Ігор Гунько, тренер по вільній боротьбі. Для нього це вже стало традиційним. Говорить — це бадьорить дух і загартовує. Слідом за ним у холодну, але цілющу воду пірнув відомий блогер, активіст Євген Ткаченко. Це в його житті вдруге і як стверджує отримав відчуття “народження на світ” і кров побігла по венах швидше. Кожного року, як і цього брав участь у купаннях директор Ніжинського водоканалу Петро Лабузький і стверджує — це супер!

Відчути оновлення організму бажали як дорослі так і діти. “Головне — налаштуватись душею, зібратись духом і тоді тілу не страшно нічого”, – усміхаючись, коментували охочі.

Були на березі і ті, хто не наважилися пірнути у крижану воду, а підтримували своїх рідних чи друзів. Але атмосфера панувала дійсно святкова, надихаюча і багато задумались: “Чи не зробити це наступного року”.

 

Марина Волинець

фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь