«МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ , КРІЗЬ СТОЛІТТЯ,
І ГОЛОС ТВІЙ НАМ ДУШУ ОКРИЛЯ…»
АБО «КОБЗАРЕВІ ПЕРЕДЗВОНИ» ДО 205 РІЧНИЦІ

Цього березневого дня в ошатній світлиці ДНЗ №13 “Берізка” зібралися маленькі і дорослі шанувальники Великого Кобзаря на родинні поетичні читання «Кобзареві передзвони».

Музична світлиця нагадує художній салон Кобзаря, бо нас всіх оточують портрети Тараса Шевченка. Особливе почесне місце посідають «Кобзарі», які люб’язно принесли батьки і педагоги. Дивовижна доля їх, бо саме «Кобзар» став книгою, яку український народ поставив на перше місце серед національних духовних скарбів.
Поетичний конкурс захопив і дітей , і дорослих.

« Спалахнула свічечка …»
На всіх учасників цього дійства чекали цікавинки з життя Тараса, захоплюючий відеофільм, задушевні розповіді і коментарі ведучих Примушко Н.М., Гнітій Л.О. 

В результаті, у поетичному конкурсі взяли участь більше 25 дошкільників різного віку і за це вони отримали справжні медальки – «Срібні дзвоники» на згадку про цікаве дійство . При підтримці вихователів, які теж читали улюблені поезії Тараса, діти декламували невмируще слово Великого Шевченка, а дорослі представляли родинні «Кобзарі» з цікавими сімейними історіями. Незабутнім, зворушливим був виступ з поезією Кобзаря Сіменок Т.І. з онукою Поліною, Бурковцової С.В. з донькою Владою та Храпач Л.В. 

Цього дня для дітей старших груп була організована ще й автобусна екскурсія до пам’ятного знака Спасо-Преображенського храму, де маленькі шанувальники з «Кобзарем» в руках читали поезії Тараса і в знак вдячності покладали до підніжжя пам’ятного знака улюблені вербові котики . 

Щиро вірю, що сьогоднішній день западе в душі дітей особливим зерном пам‘яті і вдячності маленьких і дорослих українців до дорогого і улюбленого всіма нами Кобзаревого іскрометного Слова.

“…І на оновленій землі
Врага не буде супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі!…”

Наталія Примушко завідуюча ДНЗ №13 “Берізка”