Ніжинка втратила ногу, а водію навіть не оголосили підозру: справа розслідування ДТП в Ніжині завмерла?

 

 

 

 

Більше року тому жахлива ДТП перевернула життя ніжинської родини з ніг на голову. Того вечора автомобіль Bмw здійснив наїзд на мопед, на якому їхали двоє. Постраждалі ніяк не оговтаються від отриманих травм, особливо жінка, яка від удару миттєво втратила ногу вище коліна.

ДТП сталася в Ніжині на залізничному мості, й спочатку наробила чималого розголосу, бо в мережу потрапили моторошні кадри автопригоди, де на дорозі лежить безпорадна жінка у власній крові уже без кінцівки (відео 18+!). Її чоловік отримав перелом гомілки та ключиці.

Повідомляє Нежатин.

Жінка взагалі могла померти, можливо, уже із-за больового шоку. На щастя, якраз повз автотрощу проїжджала карета швидкої допомоги, і життя ніжинки вдалося врятувати…

Свідомих громадян обурила неприпустима поведінка водія авто, який, як зазначено в провадженні, не надав допомогу людям, а… зник з місця цієї страшної автопригоди.

До редакції нашого сайту звернувся син постраждалих у автопригоді, ніжинець …….

Зі слів……., минуло уже достатньо часу, а слідство стоїть на місці, винуватця ДТП не покарано, більше того, він вільно пересувається на своєму авто де заманеться.

“Після того моторошного вечора, за кілька днів поліція таки розшукала винуватця скалічених доль, а згодом він сам з’явився до травматологічного відділення міської лікарні, – розповідає ………… Минув час, і на той день проби крові на наркотичні речовини та алкоголь виявились негативні. Після цього він більше не виходив з нами на контакт, а мої батьки надовго оселилися в сумних лікарняних палатах…

Нагадаємо ті страшні події (з кримінального провадження):

Близько 18 год 40 хв 14.11.21 року автомобіль Bмw держномер, під керуванням водія Т, рухаючись по шляхопроводу, розташованого між вулицею Шевченка та Прилуцька м.Ніжин, в напрямку м.Ніжин, здійснив наїзд на мопед марки Вайпер зип р3, під керуванням О., що рухався в попутному напрямку руху.

В результаті ДТП водій і пасажир мопеда Олена ,1970 р.н. отримала тілесні ушкодження в вигляді механічної ампутації лівої ноги, що належить до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя.

Після ДТП водій Т. не надав первинну медичну допомогу потерпілим і зник з місця події в невідомому напрямку, з’явився у відділені травматології ЦМЛ ім Галицького через 2 дні.

Потерпілі водій та пасажир мопеда проходили тривалий курс лікування в місцевій лікарні”.

.…. сподівається на справедливе покарання винуватця. Звісно, хлопцю болить, бо здоров’я батьків підірвалося, особливо у мами, яка пережила і біль, і шок, і масу нервових потрясінь, а тепер вчиться ходити по-новому. Батько теж надовго став пацієнтом лікувального закладу.

“Найобразливіше тут те, що людина, яка спричинила ДТП, до цих пір почувається вільно, ніби нічого і не зробила, не покалічила людські долі, не з його вини мої батьки отримали стільки страждань і навіть простого людського “вибачте” від цієї особи не почули. За цей час винуватець змінив адвоката, і знову все почалося по-новому: слідство, експерименти, покази… Несправедливість вбиває”, – говорить …………….

За коментарем з приводу цих сумних реалій життя ми звернулися до обласного відділу поліції.

Відповідь правоохоронців: “В рамках розслідування були призначені додаткові експертні дослідження, які нині тривають. Зараз поліція очікує на результати цих експертиз”.

…… було написано скаргу до……….

У ній …….. зазначає:

“На сьогодні розслідування по кримінальному провадженню здійснюється слідчим слідчого відділу Ніжинського РВ ГУ НП України в Чернігівській області вже більше року, що в свою чергу свідчить про незацікавленість та байдужість правоохоронних органів у скорішому встановленню вини водія Тимошика С.Г у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.286 КК України та відшкодуванню винним понесених матеріальних та моральних збитків потерпілій стороні.

Водночас Т. упродовж всього терміну розслідування взагалі не було обрано запобіжного заходу, не позбавлено водійських прав, а по справі й досі він проходить у якості свідка (потерпілого).

У ході мого спілкування із можливим свідком події, ним усно зазначено, що авто Т.рухалось із значним перевищенням швидкості. Водночас, невідомо, чи занесені його покази у офіційний протокол допиту свідка. Слідча це не повідомляє. З іншої сторони, експертизою підтверджено факт перевищення Т. швидкості власного авто та порушення правил дорожнього руху; водій мопеда швидкість та правила дорожнього руху не порушував

Водночас, з «певних причин» ним проведено заміну адвоката та подано клопотання про нову експертизу, яке було задоволено Ніжинською окружною прокуратурою. Скарги адвоката до Чернігівської обласної прокуратури задоволені не були, а були скеровані знову ж таки до Ніжинської окружної прокуратури. 

На конкретні мої запитання стосовно термінів проведення повторних слідчих експериментів та повторних експертиз і подальшого оголошення хоча б підозри Т. слідство відповіді надати не спроможне.

Виходячи з того, що з моменту задоволення останнього клопотання адвоката Т. (грудень 2022 року) пройшов майже місяць станом на 23.01.2023, а жодних дій з його практичної реалізації вчинено не було, вбачаються ознаки службової недбалості у діях слідчої та її керівництва.

Надіслали відповідь з обласної прокуратури, переслали адвокатський запит на розгляд в Ніжинську окружну прокуратуру ще 29.12.2022. Проігнорували розгляд заяви. З Ніжина відповіді ще не було”.

Сподіваємось, справу таки буде доведено до кінця, і прийняте рішення буде чесним і справедливим…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь