Захисника з Ніжина підполковника Романа Литвинова провели в останню путь на малій Батьківщині

 

 

 

 

Захисник України з Ніжина підполковник Роман Литвинов, який загинув на Донеччині, навіки спочине на рідній землі.

Роман Миколайович Литвинов народився 18 березня 1976 року в Туркменістані. В дитинстві разом з родиною переїхав до Ніжина, тут навчався у загальноосвітній школі №15, поглиблено вивчав фізику.

Перша вчителька Романа Миколайовича Білоус Світлана Геннадіївна пригадує: “Рома був надзвичайно добрим, щирим, допитливим хлопчиком. У кожному його вчинку відчувалось мудре батьківське виховання. Завжди приходив на допомогу друзям. СВІТЛА ДИТИНА, яка мала великі осмислені плани на майбутнє. Мріяв стати військовим, аби захищати країну від нечисті, про що свідчили і його численні малюнки”.

Зі спогадів класного керівника Сміян Галини Петрівни: “З Романом ми стали друзями з першої нашої зустрічі в 4 класі. Він був щирим, розумним, життєрадісним, комунікабельним, добрим хлопчиком. Мав дуже багато друзів. Умів з будь-ким знайти спільну мову. По закінченні школи завжди, приїжджаючи в Ніжин, знаходив час, аби зустрітися. Приходив із квітами, зі щирою усмішкою. Справжній вірний товариш!”

Сестра Захисника Оксана Миколаївна згадує, що Роман був позитивним, комунікабельним та шустрим хлопцем, любив життя. З малечку мріяв стати військовим.

Тож свою мрію юнак втілив в життя. Після 10-го класу хлопець вступає до Одеського інституту Сухопутних військ, який закінчує в 1997 році. Після цього протягом двох років несе службу у Збройних Силах України в Славуті.

В лютому 2015 року військовий знову повернувся до лав ЗСУ, службу проходив в 12 батальйоні Києва, а згодом потрапив до Головного командного центру Збройних Сил України. Роман був неодноразовим учасником антитерористичної операції на Сході.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення російських військ Роман два місяці служив в територіальній обороні Києва. Потім його призначили на посаду начальника бойової підготовки 66 бригади. Військовий долучився до складу військової частини А7014 та разом з побратимами мужньо обороняв Батьківщину від загарбника.

фб-сторінка Захисника

фб-сторінка ЗахисникаПідполковник Роман Литвинов присвятив своє життя захисту Батьківщини

Під час військових дій на зв’язок з рідними Роман Миколайович виходив при кожній можливості. Остання розмова була з сестрою 31 липня.

3 серпня, під час виконання бойового завдання біля міста Курахове Донецької області, підполковник Роман Литвинов загинув.

Вдома на Героя чекали мати та дві сестри.

9 серпня воїна, який все своє життя присвятив захисту Батьківщини, рідні, друзі, військові побратими та ніжинці провели в останню путь. Прощальна поминальна панахида відбулася у храмі Всіх святих. Поховали ніжинського Героя на місцевому кладовищі на Алеї Слави.

Ніжинська міська рада

Ніжинська міська радаУ Ніжині віддали останню шану Герою підполковнику Роману Литвинову

Підполковник Роман Миколайович Литвинов мужньо, героїчно та самовіддано захищав Україну, звільняючи її від ворога та наближаючи Перемогу. Своє життя військовий присвятив найвищій і найблагороднішій меті – захисту Батьківщини. Світлі спогади про нього назавжди залишаться в пам’яті тих, хто любив та знав Захисника. Деякі спогади залишаться і в соцмережі.

“Прийшло горе і в наш будинок. На Донбасі загинув наш сусід Роман Литвинов. Знала Романа з дитинства. Звучать його слова у вухах, сказані весною. На питання: “Як справи, Ром?” – “Все Добре, тьотя Таня!” Це було після оборони Києва, а потім він поїхав захищати нас на Донбасі…Боляче”, – Рani Botana.

“Спілкування з ним залишало в душі легкість та посмішку. Завжди готовий прийти на допомогу!Він був справжнім воїном та патріотом, в будь-якому колективі вирізнявся своєю енергійністю та неординарністю. Не зміг перебувати в тилу, поки на передовій “спекотно”… Романа поховали на Алеї Слави в місті Ніжин, на його малій Батьківщині. Вічна слава Героям!” – Головний командний центр Збройних Сил України.

СЛАВА ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ!

ВІЧНА СЛАВА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ!

Спочивайте з миром…

chernihiv.city

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь